Laudrup-Dufour i hingsteopgør

02-10-2022 07:34

Fire avlshingste var testrytter Cathrine Laudrup-Dufours favoritter i finalen for 4-års heste i det svenske Breeders Trophy, der blev vundet af Carl Hedins hingst Skyline To B

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Aldrig har jeg oplevet en 4-års finale med så høj kvalitet hverken i Tyskland, Danmark eller her i Sverige, udtalte Cathrine Laudrup-Dufour, da hun havde redet den sidste hest i finalen for 4-års ved det svenske Breeders Trophy under SWB Equestrian Week på Flyinge.

13 4-års heste udgjorde finalefeltet, hvor de danskejede hingste Total Hope og Revolution igen var de hyppigste faderhingste med tre afkom hver. Blue Hors St. Schufro stod også som far til to finalister, mens Vitalis og Springbank II VH hvert havde et afkom i finalen.

Testrytter for tredje gang i Breeders Trophy-finalen for 4-års i Flyinge, Cathrine Laudrup-Dufour, lagde et højt niveau for de bedste heste i feltet og gav karakteren 10 til intet mindre end tre af finalisterne.

Da hun havde redet Carl Hedins mægtige hingst Skyline to B e. Blue Hors St. Schufro/ Ampère og havde fået en fantastisk tur, hvor hun var særligt begejstret for galoppen, udtalte hun: – Han er det største powerhouse, jeg nogensinde har siddet på. Samtidig ønskede hun i en munter tone Carl Hedin held og lykke med at få 15 etterchangementer til at passe ind på diagonalen, når den tid kommer. Hingsten fik 10 for ridelighed og 9,9 for kapacitet og vandt finalen i Breeders Trophy.

Mens Skyline to B er internationalt kendt i avlerkredse, fordi han har aflagt en tysk sportsprøve med godt resultat og er stationeret på hingstestationen Lodbergen, så er Lövsta Stutteris tyske hingst Valley e. Vitalis/ San Amour nok mindre kendt og omtalt – men det kan ikke være ved, for sikken et spændende bekendtskab. Testrytteren skulle lige ride sig ind på hingsten, som så gav en maksimal god rytterfornemmelse. – Her kan jeg så sagtens forestille mig at ride denne galop i et Grand Prix-program. Det er en meget veluddannet hest, sagde Cathrine Laudrup-Dufour om hingsten, der rides af Linnea Cöster. Hun måtte overgive sig til de høje karakterer. Her blev det til 9,9 for ridelighed og 10 for kapacitet. Valley er tyskfødt og kunne derfor ikke opnå placering i Breeders Trophy men vandt titlen Stallion Trophy.

Copyright Ridehesten.com
Valley fra hingstestationen Lövstas hjemmeside.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Endnu to avlshingste, nemlig Rosebank VH e. Revolution/ Dalwhinnie redet af Mia Runesson og Oneofakind OM e. Total Hope/ Blue Hors Zack redet af Martin Umaerus, fulgte vinderhingstene til dørs. Det var netop til Oneofakind, at testrytteren gav sit første 10-tal - nemlig for ridelighed og 9,8 for kapacitet.

Det var en helt igennem seværdig klasse med et højt niveau. Springbank II VH's halvsøster Vive La Reinne II VH e. Revolution/De Niro fik med karaktererne 9,5 for både ridelighed og kapacitet prisen for bedstplacerede hoppe. Hun rides af berider Maria A. Andersen fra hoppens medejer Helgstrand Dressage.

Copyright Ridehesten.com
Den DV-kårede svenske hingst Rosebank VH er blandt finalisterne i aften. Her afbilledet fra hingstekåringen i Herning under Eric Guardia Martinez. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Resultat af testrytterdelen i finalen for 4-års

Resultat af finalen for 4-års Breeders Trophy

Resultat af finalen for 4-års Stallion Trophy

Stævnets start- og resultatlister

Copyright Ridehesten.com
Oneofakind fra hingstestationen Lövstas hjemmeside.
Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing