Lars N. Pedersen: Jeg ser frem til EM

22-08-2023 19:08

Annika Knudsen Lorentsen

I næste uge er Lars N. Pedersen en af de danske ryttere, der skal ride ved EM i Milano, og han fortæller, at han glæder sig meget til at ride et internationalt seniormesterskab igen

Copyright Ridehesten.com
Lars N. Pedersen. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

I næste uge deltager det danske springlandshold ved EM i Milano, hvor de skal konkurrere mod de bedste ryttere i Europa på en flot græsbane på den historiske væddeløbsbane i bydelen San Siro. Holdet består af Andreas Schou, Kasper H. Hansen, Lars N. Pedersen, Mathias Nørheden Johansen og Rikke Belinda Barker. 55-årige Lars N. Pedersen er den ældste på det ellers unge hold af ryttere, som er udtaget af landstræner Bo K. Møller, og han fortæller, at han glæder sig til at prøve kræfter med et internationalt seniormesterskab igen. 

– Jeg er jo forholdsvis gammel, og det er faktisk rigtig mange år siden, at jeg var med til et mesterskab sidst, så jeg glæder mig til at prøve det igen, her i min tredje alder, fortæller Lars med et smil, og fortsætter: 

– Det er altid specielt at ride et mesterskab, hvor resultaterne ikke kun tæller for en selv, men hvor andre også er afhængige af ens præstation, fordi man rider på et hold. Det er en speciel følelse at ride for sit land, og den følelse bliver forstærket under et mesterskab, hvor der lige er lidt ekstra pres på og springene bliver lidt højere. Jeg ser meget frem til EM, og jeg tror på, at vi har et stærkt hold. Hvis tingene går vores vej, så kan det godt gå hen og være rigtig godt. 

Copyright Ridehesten.com
Lars N. Pedersen og Bøgegården Gladiola ved Falsterbo Horse Show 2023. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

I sadlen på avlshingsten Gladiola
Lars N. Pedersen medbringer den velspringende 11-årige avlshingst Bøgegården Gladiola e. Bøgegårdens Graf's Stakkato/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Stina og Jørgen Schmidt), og det er en hest, som han kender rigtig godt. 

– Jeg overtog tøjlerne, da han var 7 år, så jeg har redet fire sæsoner med ham. Jeg kendte ham i forvejen, og har fulgt ham siden han var helt ung. Så jeg kender ham rigtig godt, og har faktisk også redet hans far. Da jeg overtog ham som 7-års gik han først en del mindre internationale klasser, og da han blev otte, var han klar til at tage den til næste niveau, forklarer Lars og fortsætter: 

Fakta
Om Lars N. Pedersen
  • 55 år
  • Driver LP Springheste ved Vejle
  • Er en del af teamet hos Absolute Horses
  • Har repræsenteret Danmark ved flere Nations Cups
  • Har deltaget ved EM for senior i 2001
  • Er tidligere landstræner i springning
  • Blev blandt andet dansk mester med Bøgegården Gladiola i både 2020, 2021 og 2022
Fold up

– Vi har efterhånden redet på højt niveau længe, og kender hinanden rigtig godt. Jeg ved, at han kan være lidt hingstet på opvarmningen, men ellers er der ikke de store ting, som jeg skal tage højde for. Derfor kan jeg fokusere helt på opgaven der møder os, når jeg rider ind på banen med ham. 

Sidste år, så det længe ud til, at Lars og Gladiola var en oplagt kandidat til at repræsentere Danmark ved VM på hjemmebane, men en skade, satte en stopper for den drøm, og derfor har optakten til årets EM også været kortere end Lars måske kunne have håbet på. 

– Min forberedelse har selvfølgelig været præget lidt af, at Gladiola var ude sidste år fra midten af juni. Han gik sit første stævne igen i Spanien i februar, hvor han gik nogle små klasser, og så startede vi ham for alvor op igen i april. Han har siden da gået en del stævner på græs, han gik München på græs og senest i Falsterbo på græs. Formen har været en lille smule svingende, men jeg føler, at det går den rigtige vej. Han gik et mindre 2-stjernet stævne for omkring tre uger siden, hvor han føltes rigtig god, så jeg tror, at alt er som det skal være. 

Læs mere om det danske holds tanker omkring det kommende EM her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner