Landsholdsrytter samler ind til ny hest

22-03-2014 14:52

Pararytter Malene Høi Sommerlund har startet en indsamling, der skal hjæpe hende med at købe kvalitetshest

- Hvis jeg ikke gør forsøget, finder jeg aldrig ud af, om det virker.

Sådan siger Malene Høi Sommerlund, som har iværksat en indsamling for at få råd til at købe en ny hest.

Den 29-årige dressurrytter har redet på det danske grad II-landshold fra 2003 og fem år frem. Det omfatter deltagelse i OL i Athen i 2004, en placering som nummer fem ved VM året efter og tre DM-guld i 2004, 2005 og 2007.

Med hesten Donnewind er det i 2010, 2011 og 2012 blevet til tre gange DM-sølv og i 2011 og 2012 to gange NM-bronze, mens hun har redet i periferien af landsholdet. I samråd med landstræner David Amager har hun nu solgt hesten og søger efter en ny, der har den fornødne kvalitet til at blande sig i toppen og blive fast inventar på landsholdet. Målet er OL i 2016.

- Jeg har erkendt, at hvis jeg vil helt  frem, skal der en anden hest til.

Problemet er, at sådan én er dyr. Malene Høi Sommerlund skal have en hest i 100.000 kroners-klassen, og hun solgte sin tidligere hest for kun lidt over halvdelen – og det var lånte penge.

Til daglig bruger Malene Høi Sommerlund sin uddannelse som kontorassistent til at arbejde med turister. Siden hun solgte sin tidligere hest, har hun lagt penge til side, og hun anslår, at det vil tage hende mindst et år mere at spare hele summen op selv. Flere i hendes omgangskreds foreslog hende at lave en indsamling.

- Jeg synes, at jeg kan gøre en forskel, og jeg kan være et eksempel for andre pararyttere, siger hun.

Hendes initiativ har høstet blandede reaktioner. På hjemmesiden hestegalleri.dk har indsamlingen ført til en ophedet debat om hvorfor pararytteren skulle have særbehandling.

- Jeg ønsker overhovedet ikke at nasse på nogen, men hvis nogen kan se, at det er en god ide, tager jeg gerne imod hjælpen. Hvis folk ikke synes, at det er en god idé, er de ikke tvunget til at give noget, siger Malene Høi Sommerlund.

Indsamlingen har kørt i et par måneder, og indtil videre har det givet rytteren 2000 kroner ekstra at købe hest for. Halvdelen af bidragene kommer fra mennesker, som hun ikke kender.

- Det er specielt at få hjælp af helt fremmede. Jeg er så taknemmelig for, at nogen vil bakke mig op, siger hun.

Se Malene Høi Sommerlunds indsamling HER.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen