Vedr. paradressur ved EM i Aachen

24-10-2014 13:59

Under Globale Dressage Forum i Danmark fra 20. til 21. oktober 2014 blev det klart, at der var truffet en beslutning om ikke at inkludere paradressur ved EM 2015, som afholdes i Aachen

Copyright Ridehesten.com

Denne beslutning blev mødt af overraskelse og vantro.

Baseret på diskussionen mellem deltagerne ved Global Dressage Forum, påtog Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte sig at bringe sagen frem ved at udstede en offentlig erklæring og at henvende sig til formanden for Aachen-Laurenberger-Rennverein Carl Meulenbergh, som er præsident for det organiserende udvalg i Aachen, for at forhøre sig om årsagen til denne udelukkelse.

Handling
Hendes Kongelige Højhed's erklæring blev udsendt under begivenhederne i Global Dressage Foundation.

Dertil havde Hendes Kongelige Højhed havde et telefonmøde med Mr. Meulenbergh den 23. oktober.

Diskussion
Under samtalen blev det klart, at Mr. Meulenbergh allerede kendte til indsatsen i Danmark.

Mr. Meulenberg anførte endvidere, at udelukkelsen af ??paradressur fra programmet i Aachen skyldtes det faktum, at FEI tildelingen af EM 2015 (herunder dressur) var baseret på en samtidig tildeling af EM i paradressur til Deauville, Frankrig. Derfor var udelukkelsen af ??paradressur EM I Aachen en FEI-beslutning uden Mr. Meulenberghs mandat.

Mr. Meuglenberg benægtede endvidere, at beslutningen havde noget at gøre med evt. begrænsede evner eller kapacitet i Aachen.

Vejen frem
Baseret på FEI’s beslutning om allerede at have uddelegeret EM I paradressur til Deauville, er Hendes Kongelige Højhed af den opfattelse, at man ikke bør tage sagen videre i år.

Dog vil Hendes Kongelige Højhed fortsat presse på, for en fremtidig integration af paradressur-mesterskaberne for en plads i alle relevante FEI-aktiviteter og opfordrer alle myndigheder i hesteverdenen til at følge denne linje.

Kilde: pressemeddelelse

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen