Lajka står bag utallige topheste

04-11-2023 13:52

Om det er med primære egenskaber i springning i dressur, så ligger Lajka ERDH 2328 i afstamningen på adskillige S-sportsheste, guldmedaljehopper, kårede hingste og sågar hingste med titlen Årets hingst i Dansk Varmblod

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hoppestammen efter Lajka ERDH 2328 e. Lagano/ Locarno (opdr. Theodor & Irma Schmidt) har sin danske oprindelse flere generationer tilbage, men da hoppestammen er så vidt udbredt, har vi i artiklen i magasinet Ridehesten 11/2023 valgt at sætte fokus på den mest succesfulde forgrening, nemlig Lajka og hendes efterkommere.

Antallet af succesfulde sportsheste, avlsgodkendte hingste og medaljehopper er højt. Hvad der er særligt bemærkelsesværdigt for Lajkas efterkommere er, at der er tale om topheste indenfor både dressur og springning.

En dressur- såvel som en springhingst fra denne stamme har gjort sig fortjent til titlen Årets hingst i Dansk Varmblod – den ene som historiens eneste hingst, der er tredobbelt vinder af UVM i dressur, og den anden som den eneste, der i nyere tid har vundet DM i springning tre år i træk.

Copyright Ridehesten.com
Den tredobbelte verdensmester og fejrede elitehingst, Sezuan, her redet af tyske Dorothee Schneider. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stammen har givet tre guldmedaljehopper, der er blevet fejret som Årets hoppe – to indenfor avlsretningen dressur og en i springning. Lige nu er adskillige dressur- og springheste godt på vej mod sportens højeste niveau – i dressur såvel som i springning.

Der er så mange afkom på topniveau, at vi ikke har fået alle med i artiklen – en af den er den internationale S-hest i springning Bøgegårdens Cristiano, der har samme mor som den tredobbelte danmarksmester og tidligere Årets hingst i DV, Bøgegården Gladiola.

Læs den store artikel i magasinet Ridehesten 11/2023 – og find den her i Ridehestens e-magasin.

Copyright Ridehesten.com
Frederikke Svendgaard og Bøgegårdens Cristiano. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen