Kvinde dømt for at svindle med indsamlede midler

17-08-2023 17:25

Charlotte Kusk Berwald

I forbindelse med naturbrandene i Australien tilbage i 2019/2020 indsamlede en kvinde 34000£, som hun påstod skulle sendes til ofrene for katastrofen

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Af de mange indsamlede midler videresendte kvinden 5 australske dollars, hvilket er knap og nap 22 danske kroner. Disse 5 dollars blev fordelt mellem fire organisationer og de screenshots hun tog af overførslerne manipulerede hun så tallene så større ud. Resten af pengene beholdte hun selv. Pengene blev brugt på tøj, ekstensions, skønhedsbehandlinger og anden luksus.

Kerry Palin oprettede auktioner online på Facebook, hvor mere end 7000 mennesker likede siden og over 300 donerede varer, der blev solgt, med det påståede formål at samle ind til en god sag. Køberne overførte pengene direte til Palin, ofte via bankoverførsel eller PayPal. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Karry Palin er blevet idømt et år og fire måneders fængsel. Hendes kæreste er også blevet dømt for hæleri, idet flere af de varer hun købte for de svindlede midler blev købt i hans navn.

Naturbrandene kostede mere end en halv milliard dyreliv og adskillige menneskeliv. Brandene hærgede i flere måneder, før de langt om længe kom under kontrol.

Kilde: Itv.com

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen