Klar til endelig UVM-udtagelse

20-07-2024 11:22

Tirsdag og onsdag i kommende uge står i UVM-udtagelsens navn på Vilhelmsborg, hvor fire deltagere og to reserver i de tre årgange skal udnævnes

Copyright Ridehesten.com
Her modtager Anne-Mette Strandby Hansen på Åtoftens Springtime dommernes kritik leveret af Jens Holm Kristensen under årets første UVM-udtagelse. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter den første og indledende UVM-udtagelse under DM i dressur i Vallensbæk finder den anden og afgørende udtagelse til UVM i dressur sted på Vilhelmsborg den 23. og 24. juli. Her skal findes de ekvipager, der skal repræsentere Danmark i kategorierne 5-, 6- og 7-års heste, hvor vi er nomineret til fire pladser i hver alderskategori. Der udpeges ligeledes to reserver.

Det er Gunilla Nyman, Birthe Lyder Nielsen og berider Jens Holm Kristensen, som udtager de danske ekvipager til UVM i dressur, som officielt hedder WBFSH og FEI's verdensmesterskab for unge dressurheste, og som finder sted i hollandske Ermelo fra den 4. til 8. september 2024.

Fakta
Grundet særlige omstændigheder er følgende ekvipager fortsat i spil ved den endelige udtagelse:

Lone Bang Zindorf med Valegro Majlund og FA Viviani DWB(6 års). Deltager ikke ved 2. udtagelse grundet datters deltagelse ved EM for pony. Har redet 2. udtagelse for udtagelseskomitteen. Frederikke Gram Jacobsen med Valiant (5 års) og Franko Unik (6 års). Deltager ikke ved 2. udtagelse grundet egen deltagelse ved EM for YR. Har redet 2. udtagelse for udtagelseskomitteen på Hovgaard under Nordisk Mesterskab. Charlotte Dujardin med Quinn G. Deltager ikke grundet afrejse til OL. Har redet udtagelser i England. Nanna Merrald med Blue Hors Santiano (7 års). Deltager kun på dag 1 grundet afrejse til OL. Samlet for dem alle er at de er set og der er samtidig optaget video af ridtene, så de kan ses i sammenhæng med de andre i forbindelse med 2. udtagelse.

 

Fold up

Startlisterne ligger klar på Online-Equipe. I forhold til de udtagne bruttohold under DM i dressur for to måneder siden, er startlisten blev lidt mindre. Blandt de 5-års, som er faldet fra er desværre vinderen af ungehestechampionatet i Herning, Slangerupgaards Saffon og Anne Troensegaard.

Danskavlede heste har med danske eller udenlandske ryttere igennem årene gjort det særdeles godt ved UVM i dressur. Det var blevet til mange femte- og fjerdepladser, inden den første medalje kom i hus i 2008, og det er blevet til i alt fire bronzemedaljer, seks sølvmedaljer og hele 11 guldmedaljer – heraf historiens to eneste tredobbelte verdensmestre, Sezuan og Fiontini.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen