Kasper H. Hansen sejrer i 145 cm Grand Prix

10-08-2024 06:40

Selvom nogle af verdens bedste springryttere var på banen til de olympiske lege i Paris i den forgangne weekend, var der altså flere danske springryttere, der leverede topresultater på de internationale baner. Èn af dem, var Kasper H. Hansen, der red en sikker sejr hjem 

Copyright Ridehesten.com
Kasper H. Hansen og Katrinelund Satisfaction leverede en toppræstation i den forgangne weekend. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Hele hesteverdenens øjne var rettet mod de olympiske lege i Paris i den forgangne uge, og med god grund. Her var nogle af verdens allerbedste springryttere på banen for at kæmpe om titlen som olympisk mester. Dog var det ikke kun i Paris, at springrytterne var i aktion. I Lier, Belgien, var en håndfuld danske ryttere til start, og her var der altså særligt én, der leverede en toppræstation, nemlig Kasper H. Hansen

I torsdagens kvalifikation til stævnets helt store klasse, nemlig 145 cm Grand Prix, red Kasper H. Hansen og Katrinelund Satisfaction e. Sandro's Adel/ Crelido en fejlfri, rolig og sikker runde, hvor parret endte på en 18. plads. Dermed var de kvalificeret til søndagens Grand Prix, hvor parret skulle op imod 75 modstandere i et utroligt stærkt felt med blandt andet Joe Whitaker, Guy Williams og en anden stærk dansk rytter, Martin Neergaard

Copyright Ridehesten.com
Martin Neergaard og Disney Z. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Kasper H. Hansen og Satisfaction red fejlfrit i hovedrunden, hvilket sikrede dem en plads i omspringningen. Ligeledes red Martin Neergaard fejlfrit i hovedrunden, hvilket betød at han også var med i omspringningen på Disney Z e. Dimitri Z/ Numero Uno, som også er en ekvipage, der kan ride yderst stærkt, når det gælder. Kasper gik dog ind til omspringningen med en klar plan: 

Det var en omspringning med 16 ryttere, og jeg vidste, at der var flere, der kunne ride rigtig stærkt. Satisfaction er i virkelig god form for tiden, og jeg havde en god fornemmelse efter hovedrunden, så jeg valgte at satse og give den fuld gas, fortæller Kasper om søndagens ridt i den store Grand Prix. 

Som bekendt kan alt ske i springning, og det var også en særdeles tæt omspringning, men det endte med at gå til Kaspers side, og dermed kunne Kasper og Satisfaction kalde sig vindere af 145 cm Grand Prix i Lier, til stor glæde for Kasper: 

Det var bare rigtig fedt, at det hele lykkedes i søndags. Jeg gav fuld gas, og det var han heldigvis med på, afslutter en glad Kasper efter søndagens sejr. 

Copyright Ridehesten.com
Kasper satsede alt, hvilket resulterede i en sejr. Foto: Privat.

Kasper vandt med en fejlfri omspringning i tiden 32,09 sekunder stærkt efterfulgt af Guy Williams og Ernie Of Greenhill Z e. Emerald/ Caretino fra Storbritannien, der sluttede med en fejlfri runde i tiden 33,29 sekunder. På tredjepladsen var endnu en britisk rytter, nemlig Joe Whitaker og Hulahupe JR e. VDL Bubalu/ Indoctro, der ligeledes red en fejlfri omspringning i tiden 33,40 sekunder. Ikke langt fra tredjepladsen var endnu en dansker at finde, nemlig Martin Neergaard og Disney Z, der sluttede fejlfrit i tiden 33,65 sekunder. 

Du kan se stævnets resultatlister her. 

Copyright Ridehesten.com
Alt lykkedes bare, sagde Kasper om søndagens ridt. Foto: Privat.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner