Karoline, Michala og Sille i front ved DM

12-08-2016 22:13

Ringsted Sportsrideklub lægger i denne weekend baner til det årlige Danmarksmesterskab for juniorer, ungryttere og U25-ryttere. På dagens første konkurrencedag, er det Karoline Rohmann, Michala Mejlgaard Jensen og Sille Engermann som lagde sig i spidsen af mesterskaberne

Med hele 47 startende ekvipager i dagens første afdeling af DM for junior, startede dagen allerede klokken 7 i morges og først da klokken var omkring 15, var klassen afviklet. På trods af de mange starter, var bundniveauet ganske i orden, da de første 30 ekvipager opnåede over 65%, hvor de 24 bedst placerede fik videre adgang til anden afdeling i morgen. En der opnåede en del over de 65%, var Karoline Rohmann som i sidste måned opnåede en bronzemedalje for hold ved EM. På Noosa Melody e. Blue Hors Don Romantic/Schwadroneur (Opdr. Else Rohmann) blev det til en meget sikker sejr for parret, da deres procent lød på 73,881% og de lagde derved en god afstand til den nærmeste konkurrent, som også var med på det bronzevindende EM hold. Camilla Søndberg Thomasberg Andersen på Rafaella K e. Skovens Rafael/Blue Hors Hertug (Opdr. Stutteri K v/ Lisbeth og Kristen Krog) var dem som kom nærmest med 70,514% og en andenplads, mens Frida Dam Toft Pedersen på Sandbæks Florestan e. Blue Hors Future Cup/Blue Hors Don Schufro (Opdr. Eigil Kirkegaard) Nielsen indtog tredjepladsen med 70,351%.

Der var væsentlig mindre til start hos ungrytterne, hvor 23 ekvipager havde meldt til for at konkurrence om dette års mesterskab for ryttere under 21. Her var der heller ikke den store tvivl om dagens vinder, da Michala Mejlgaard Jensen og Uno e. Olivi/Nooitgedacht red sig ind i dommernes smag og direkte ind på førstepladsen med 71,395%. Hun lagde ligeså en god afstand til sine nærmest konkurrenter, da andenpladsen blev indtaget af Pernille Koch Rasmussen på Heslegård's Robert e. Heslegård´S Rubin/Landau (Opdr. Lisbeth og Niels Johnsen, Heslegård Stutteri) med 69,368%. Det var lige nøjagtig nok til at sende Caroline Aarosin på Daydream e. Royal Diamond/Midt-West Ibi-Light (Opdr. Lone Bøegh Henriksen) ned på tredjepladsen med 69,263%. Både Michala Mejlgaard Jensen og Caroline Aarosin var med til at hente EM bronze med hjem for hold i sidste måned.

For første gang stod Ringsted også for afholdelsen af U25 DM, som normalt plejer at køre sideløbende med senior DM på Broholm. I år lå EM for U25 i Hagen dog samme weekend som Broholm, hvilket ikke gjorde det muligt at afholde et DM i den aldersgruppe samtidig. Dagens klasse blev i høj grad præget af tre af holddeltagerne fra EM, da kun 17-årige Sille Engermann på Darius e. Donnerloh/Pik Solo red sig ind på førstepladsen med 69,395%. Meget knebent derefter fulgte Nicoline Graff på Sangagergårds Lorentino e. Lorentin I/Arizona Alfarvad (Opdr. Louise Marie Nissen) på andenpladsen med 69,053%, mens Julie Dankau på Overgaard's Lawell e. Weltjunge/May Sherif (Opdr. Tove og Ove Møller Nørgaard) blev nummer tre med 68,579%.

Se resultaterne og startlister fra stævnet HER

Ridehestens fotograf var tilstede under dagens klasse og vil være det igen på søndag. Billederne kan ses på Ridehesten.com i løbet af næste uge

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen