Kampen om OL-pladsen spidser til

03-05-2021 07:34

De internationale stævner er nu i gang igen og flere danske springryttere melder sig ind i kampen om den ene plads som Danmark har ved OL i springning. Til juni vil der blive nomineret tre ryttere, mens den endelige afgørelse om pladsen falder i starten af juli

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Andreasen og Quinn er en af de ekvipager som er kvalificeret til EM og OL. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Hvem får pladsen ved OL?
Det var en særdeles glædelig nyhed, da det i slutningen af 2019 blev en realitet, at Emil Hallundbæk havde sikret Danmark en plads ved OL i springning. Foruden de nationer der har kvalificeret sig til OL tildeles der også nogle individuelle pladser, og de fordeles ud fra en række ranglister, hvoraf den ene er FEI Olympic Ranking Group A. Her tildeles en plads til nr. 1 på denne rangliste og ved udgangen af 2019, var Emil Hallundbæk øverst på den liste. Det er dog Danmark som nation der har pladsen, og landstræneren kan altså vælge hvilken rytter, der er i bedst form når OL nærmer sig.

Da det for lidt over et år siden blev offentliggjort, at OL i Tokyo blev rykket til 2021 udtalte landstræner i springning, Bo K. Møller, følgende til Ridehesten: – Danmarks springsport er inde i en rigtig god udvikling, og det, at OL bliver udsat til næste år gør formodentligt bare, at der bliver flere om buddet, når der skal udvælges én rytter til at repræsentere det danske flag.

Da både Zascha Nygaard Andreasen og Andreas Schou i sidste uge havde to fantastiske runder ved det internationale stævne i tyske Hagen i 160 cm., fik Bo fuldstændig ret i hans påstand om, at der ville blive flere om buddet frem mod OL. Udover Emil har også Tina Lund, Zascha Nygaard Andreasen, Andreas Schou, Lars Bak Andersen, Nikolaj Hein Ruus og Martin Knudsen kvalifikationerne til OL i orden.

– Med Zaschas sejr og Andreas' ottende plads, fik vi to ryttere mere kvalificeret til både EM og OL. Planen er, at vi skal ride Nations Cup i Prag den kommende weekend og efter Nations Cup i Uggerhalne i starten af juni, skal der nomineres tre ryttere i forhold til OL. Det endelig valg om hvilken rytter, som skal repræsentere Danmark ved OL falder i starten af juli, fortæller Bo K. Møller. 

Høje forventninger til EM
I forhold til EM i springning, så finder det i år sted i den tyske by Riesenbeck fra den 30. august til den 4. september. Kravene til EM skærpet, således at det nu enten kræver tre fejlfrie runder i Nations Cup eller 3* eller 4* stjernet Grand Prix, eller man kan ride en direkte kvalifikation hjem ved en fejlfri tur eller med fire fejl i en 5* Grand Prix. 

– Vi har jo helt klart forventninger om at stille med et stærkt hold ved EM. Som det ser ud nu, har vi rigtig mange ryttere som er godt på vej og jeg tror på, at vi kan være konkurrencedygtige ved EM ligesom, at jeg tror på at vi kan komme i toppen af 2. division i Nations Cup i år, slutter Bo.

Copyright Ridehesten.com
Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/ Britt Carlsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen