Jorst med mulen mod Panam Games

02-08-2023 10:01

Charlotte Kusk Berwald

Til efteråret afholdes Pan American Games, der er et mesterskab for både de Nord- såvel som de Sydamerikanske lande. Her er der nu stor sandsynlighed for at den dansk-amerikanske dressurrytter Charlotte Jorst skal i ilden for at kæmpe om medaljerne

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst er nu kommet i bruttotruppen til Pan American Games. Foto: Zenon Cruz
Nyheden fortsætter efter annoncen

Charlotte Jorst er født og opvokset i Danmark og er som voksen flyttet til USA. Hun har dobbelt statsborgerskab og har valgt at ride for USA. Det amerikanske rideforbund, United States Equestrian Federation, har nu offentliggjort bruttotruppen som det endelige hold skal udvælges fra. Her er Jorst udtaget med DV-hesten Zhaplin Langholt e. Zonik/ Stedinger (Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøll). I alt ni ekvipager er i bruttotruppen.
– Vi har virkelig fundet melodien sammen, så jeg håber sådan at det er os der skal til Chile og repræsentere USA, fortæller Charlotte Jorst til Ridehesten. Årets Pan American Games afvikles fra fredag d. 20. oktober til søndag d. 5. november og er ikke den eneste store begivenhed der, muligvis, venter Jorst. 

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Jorst og Zhaplin Langholt. Foto: Zenon Cruz
Nyheden fortsætter efter annoncen

En travl sensommer
– August byder på de nationale mesterskaber ved Festival of Champions. Her skal min lille Cosmo gå sin første Developing Grand Prix. Puha, så har jeg pludselig hele tre Grand Prix heste som jeg selv har taget op gennem klasserne, det er jo helt vildt at der har kunnet lade sig gøre, fortæller Charlotte Jorst.
For få måneder siden pensionerede den dansk/amerikanske rytter sin tophest Kastel's Nintendo e. Negro/ Monaco, der nu i en alder af 20 år nyder livet som avlshingst. Det efterlod i første omgang Jorst uden en Grand Prix hest, indtil hun nogle måneder senere debuterede to af sine yngre heste i Grand Prix. Derudover har Charlotte også sine fem kloner, der lige nu nyder livet som plage og venter på de også en dag skal indtage dressurbanerne i USA.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen