Jeanna Högberg forlader Helgstrand

21-07-2022 19:37

Svenske Jeanna Högberg er netop blevet udtaget til UVM på Hesselhøj Down Town, som hun blev verdensmester på sidste år. UVM bliver hendes sidste mesterskab som en del af Helgstrand, da hun rejser tilbage til Sverige af familiære årsager

Copyright Ridehesten.com
Jeanna Högberg og Hesselhøj Down Town ved UVM sidste år. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Det har ikke været nogen nem beslutning, da jeg elsker at være her. Det har været to fantastiske år, hvor jeg har fået mulighed for at være en del af det succesfulde team og ride nogle af verdens bedste heste. Min mand og jeg blev enige om at flytte hertil, så jeg kunne udleve min drøm, mens børnene var små - og det er jeg ham dybt taknemmelig for. Planen har hele tiden været, at vi ville flytte tilbage til Sverige, når børnene skulle starte i skole, men desværre blev min far alvorligt syg for kort tid siden, så det har fremrykket processen, da jeg gerne vil være tæt på ham. Jeg glæder mig over en fantastisk tid, som har givet mig så meget. Ikke bare fagligt – jeg har også lært en masse nye skønne mennesker at kende, dybt passionerede mennesker, som jeg kommer til at savne. Det bliver vemodigt, når jeg rider ind på banen for sidste gang i Helgstrand-regi ved UVM, men sidste års sejr på Downtown er for mig et af de største øjeblikke, og det betyder meget for mig, at jeg får den oplevelse med, fortæller Jeanna.

Copyright Ridehesten.com
Jeanna Högberg og Lorenzo ved EM sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

– Det var med slothed, at vi hilste Jeanna velkommen som en del af teamet i 2020. Hun havde skabt sig et navn, både på den nationale og internationale scene med uddannelse af adskillige heste op til Grand Prix. Det har været en sand fornøjelse at arbejde sammen med Jeanna, for ikke nok med, at hun har repræsenteret Helgstrand på flotteste vis med sin mange imponerende resultater, så har hun en fantastisk personlighed, et smittende humør og givet en masse til teamet. Vi har stor forståelse for Jeannas situation, men selvfølgelig er vi utrolig kede af, at hun stopper. Vi har dog aftalt, at vi fortsat skal have et samarbejde, så det glæder os, at vi ikke helt skal sige farvel, men stadig kan gøre brug af hendes kompetencer, fortæller Andreas.

I sin tid hos Helgstrand har Jeanna uddannet mange succesfulde heste, og blandt de mest kendte hører utvivlsomt avlshingsten og Verdensmesteren for unge dressurheste, Downtown. Men også avlshingsten Freetown, Devonport, og hendes egen hest, Astoria, som hun har kvalificeret til det forestående VM i Herning samt de flotte placeringer på Grand Prix-hesten Lorenzo, minder os om de talrige resultater, hun har opnået i de sidste to år.

Jeanna flytter sammen med familien tilbage på sin gård uden for Enköping i Sverige og glæder sig til at fortsætte uddannelsen af kvalitetsheste sammen med sin samarbejdspartner, Gabriella Grewin Bramberg på Herfsta Dressage.

/Pressemeddelelse

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner