Isabell Werth: Sikken frækhed

28-01-2016 07:12

Isabell Werth kommer til start på hoppen Weihegold i Amsterdam i denne weekend, og det har fået flere til at fare i blækhuset og antyde, at Werth tager hesten fra sin elev. Det synes Werth er for frækt, når hun bare hjælper Beatrice Buchwald

Den tidligere Årets Hoppe i Oldenburg, Weihegold e. Don Schufro/Sandro Hit, rides af Isabell Werths dygtige og succesfulde elev Beatrice Buchwald. Sammen har Weihegold og Beatrice med Isabells uvurderlige hjælp udviklet sig op igennem klasserne og har vundet prestigefulde tyske turneringer som bl.a. Nürnberger Burg Pokal, Louisdor Preis og talentprisen Otto Lorke Preis.

Det er Isabell Werth, der skal lede hoppen igennem dens første Grand Prix Kür i Amsterdam i denne weekend. Simpelthen fordi hun er verdens mest erfarne Grand Prix-rytter og dermed skal give hoppen ro og tryghed igennem programmet, men rytterskiftet har fået mange til at tro, at Isabell fratager sin elev den talentfulde hoppe.

- Der er ikke tale om noget langvarigt rytterskift, så jeg synes simpelthen det er for frækt at sige, at jeg tager hesten fra min elev. Vi er sammen kommet frem til, at det er i hestens interesse, at jeg leder den igennem dens første Kür med al min erfaring, fortæller Isabell Werth til Reiter Revue.

Det er i øvrigt ikke første gang, at dressurverdenen foranlediges til at tro, at Isabell Werth virkelig overtager Weihegold, for da hoppen for halvandet år siden debuterede i Grand Prix Special, var det også ridelæreren, der sprang i sadlen og gjorde et eminent job.

Man kan i øvrigt opleve den store rytterpersonlighed, alle tiders mest vindende dressurrytter, Isabell Werth, under Dansk Varmblods Hingstekåring ved Herning Horse Show, hvor hun giver clinic og giver danske ryttere og det danske publikum brugbare til tips til at komme godt videre i stævnesæsonen.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing