Irland sætter OL-hold i springning og trækker sig i dressur

22-06-2021 11:34

Annika Knudsen Lorentsen

Flere og flere lande offentliggør hvilke ryttere, der skal ride OL, og nu er det irske springlandshold også sat, og det bliver et hold spækket med topnavne, mens Irland i dressur har valgt at trække sig fra OL-holddeltagelse, da omstændigheder gør, at der ikke kan sættes et optimalt hold

Copyright Ridehesten.com
Darragh Kenny ved Balou du Reventon ved EM 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

OL i Tokyo nærmer sig, og spændingen over hvilke ryttere, der kommer til start, udløses løbende, som de enkelte lande offentliggør, hvilke ryttere de vil sende afsted. 

Nu er det Irland, der har annonceret hvilket hold de sender afsted, for at kæmpe om OL-medaljer i springning, mens de har valgt at trække sig i dressur. 

Disse ekvipager skal ride ved springkonkurrencerne for Irland:

  • 26-årige Bertram Allen med 9-årige Pacino Amiro e. Pacino/NC Amiro
  • 33-årige Darragh Kenny med 14-årige VDL Cartello e. Cartani 4/Lord
  • 42-årige Cian O'Connor med 9-årige Kilkenny e. Cardento/Guidam

Rejsende reserve og reserve (alternate athlete og reserve athlete):

  • 40-årige Shane Sweetnam med 11-årige Karlin van't Vennehof e. Fantomas de Muze/Quasimodo Vd Molendreef D'08 (alternate athlete)
  • 27-årige Michael Duffy med 10-årige Zilton SL Z e. Zirocco Blue VDL/Indoctro (reserve)
Copyright Ridehesten.com
Judy Reynolds og Vancouver K ved EM 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Derfor kommer der ikke dressurhold til start
Irland har opnået en historisk plads i holdkonkurrencen ved OL i Tokyo, men nu meddeler nationen, at de ikke kommer til at sende et hold afsted i dressur. Det skriver Eurodressage.com

Det er besluttet ikke at sende et hold til OL i dressur, da flere vigtige ryttere på det irske hold, som var kvalificeret til OL, ikke længere er mulige kandidater, på grund af hestepensionering og vertinære eller medicinske årsager. Eksempelvis er Judy Reynolds Vancouver K blevet pensioneret, mens Kate Dwyer selv er gravid. 

Selvom der var andre ekvipager der havde opnået kvalifikation, så har nationen ud fra rådgivning valg at trække sig fra holdkonkurrencen. Beslutningen er baseret på rationelle præstationsovervejelser. Da flere ekvipager er kvalificerede i henhold til omfordelingen af individuelle kvotepladser, så der kan tilbydes en individuel plads til Irland i dressurkonkurrencen. Svaret på dette vil offentliggøres senere på ugen, og hvis dette er tilfældet, forventer Irland at benytte denne mulighed. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen