Ingen doping blandt OL-ryttere og heste i Tokyo

15-09-2021 09:54

Annika Knudsen Lorentsen

Det er nu klarlagt, at alle dopingprøver blandt OL-ryttere og heste er kommet tilbage negative, det meddeler FEI i en pressemeddelelse

Copyright Ridehesten.com
Den individuelle guldvinder i military, tyske Julia Krajewski. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er glædeligt, at alle testsvar fra dopingprøverne af ryttere og heste i forbindelse med OL i Tokyo er kommet tilbage negative. Det meddeler FEI i en pressemeddelelse. 

– Jeg er meget stolt over at kunne bekræfte, at for de tredje lege i træk er alle prøver fra ryttere og heste taget under de olympiske og paralympiske lege i Tokyo vendt tilbage negative, fortæller Ingmar De Vos, som er præsident i FEI. 

– Dette skal selvfølgelig være "business as usual", men det ville være naivt at tro at dopingfri sport er garanteret i enhver sport. Naturligvis, som med alle sportsgrene ved OL, vil prøverne, herunder hestenes, blive opbevaret i op til 10 år for at det er muligt at lave en potentiel gentest, da forbedrede processer udvikles for at teste for stoffer, der ikke kunne påvises på det tidspunktet prøven blev taget. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Resultatet validerer i øjeblikket det arbejde, som FEI Clean Sport-kampagnen har arbejdet på gennem årene, og nu kan vi altså blot se tilbage på topsport fra legene i Tokyo. 

– Vi kan se tilbage på en utrolig sport i Tokyo med virkelig store olympiske mestre i alle tre discipliner og i de fem paralympiske grader. Vi er velsignet med sensationelle atleter, både heste og mennesker, understreger Ingmar og fortsætter:

– Der er ingen tvivl om, at trods udfordringer, så triumferede vores sport i Tokyo og vi har modtaget en masse positiv feedback. Som altid er der masser erfaringer vi kan tage med, og der vil være fuld gennemgang, som naturligvis også vil forholde sig til en omfattende gennemgang af formaterne. En del af denne proces vil tage hensyn til den feedback, vi allerede har modtaget og vi vil bruge denne lærdom når vi mødes i Paris. 

Læs hele pressemeddelelsen HER

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen