Individuel OL-plads i military

12-04-2024 17:07

I sidste uge rykkede Peter S. Flarup op på FEI's verdensrangliste efter flere gode resultater med hesten Fascination. Danmark har nu på baggrund af Peter og Fascinations resultater fået tildelt en individuel plads til OL i military i Paris 

Copyright Ridehesten.com
Peter S. Flarup med Fascination. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den danske militaryrytter Peter S. Flarup har med sine topresultater i 2023 på hesten Fascination sikret Danmark en plads ved de Olympiske Lege i military, der finder sted i Paris til sommer. 

Der er dog flere ryttere i betragtning til OL-pladsen. For at komme i betragtning til pladsen kræves det, at rytterne skal være på DRF's og DIF's "OL longlist". 

Rytterne kan komme på OL-longlisten i military, hvis de har mesterskabserfaring på mindst CSI4-L*-niveau og/eller har gennemført mindst et CSI4-L*-stævne i perioden 1. maj 2023 - 27. marts 2024. Kravene opfyldes af de fire ryttere: 

  • Hanne Ramsgaard
  • Mia Hastrup
  • Peter S. Flarup
  • Sara Bech Strøm

Først den 17. juni afgøres det, hvilken rytter der tildeles den individuelle OL-plads. Pladsen vil blive tildelt til den ekvipage, der har opfyldt FEI's MER-kvalifikationskrav per 16. juni 2024.

MER-kravene omfatter en række krav til rytternes præstationer til stævner, hvor der et minimumskrav i hver af military-konkurrencens del, hhv. dressur, springning og terræn. 

Derudover skal ekvipagen også opfylde de udtagelseskriterier, som DRF har opsat i samarbejde med DIF. Disse udtagelseskriterier skal sikre, at den endelige udtagelse sker på så objektivt grundlag som muligt. Det skal ligeledes sikre, at det bedst mulige resultat opnås ved de Olympiske Lege. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Holdleder for militaryrytterne Kerstin Dallmann udtaler til Dansk Ride Forbund: 

– Vi har arbejdet på at opsætte nogle objektive udtagelseskriterier, der svarer til en placering i den bedste halvdel ved OL. Kriterierne er som udgangspunkt defineret ved at se på det internationale niveau, der har været ved de seneste mesterskaber. Vi har opsat strammere kriterier, end der gælder for at opnå en MER-kvalifikation i FEI. Disse kriterier vil sikre, at vi sender den bedste ekvipage, men kriterierne kan også betyde, at der kan opstå en situation, hvor vi ikke sender en ekvipage til OL.

Den kommende stævneperiode kommer til at få betydning for den endelige udtagelse. Kerstin Dallmann forsætter: 

– Rytterne gør en stor og fokuseret indsats og alle på longlisten har gode trænings- og stævneplaner. Det er meget positivt, og hvis det fortsætter sådan, så kan vi se frem imod et spændendende OL for dansk military.   

For blot en uge siden rykkede Peter S. Flarup op som nr. 48 på FEI's verdensrangliste, og han er dermed den bedst placerede danske militaryrytter på verdensranglisten.

Peter S. Flarup har ved flere lejligheder fortalt, at han arbejder målrettet mod det kommende OL i Paris med hesten Fascination e. Favorit Ask/ Lando (opdr. Jørn-Ole Jørgensen). Læs mere om det her.

Kilde: Dansk Ride Forbund

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner