I morgen er en ny dag!

26-05-2018 19:05

For det danske dressurhold var det en noget blandet fornøjelse at ride FEI Nations Cup CDIO4* Grand Prix i dag, hvor en dansk ekvipage vandt individuelt, en hest blev meget skræmt, og en tredje bed sig i tungen 

 

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zepter.

Første afdeling af holdkonkurrencen Blue Hors FEI Nations Cup CDIO4* blev i dag afviklet i Grand Prix presented by Almased, og for det danske hold blev det en klasse med "highs and lows".

Anna Zibrandtsen og hendes EM-hest Arlando havde et af deres bedste ridt, der endte i en diskvalifikation, da hesten bed sig i tungen, og der viste sig blod. Det betyder ikke blot, at Anna og Arlando blev disset i dagens klasse, men også er diskvalificeret fra den afgørende Grand Prix Special i morgen.

Det betyder, at Rikke Svane, Cathrine Dufour og Daniel Bachmann Andersen er alene om at repræsentere Danmark i søndagens Grand Prix Special. Rikke Svane og Finckenstein fra det danske NM-guldhold leverede i dag et tilfredsstillende ridt til 67,609%, mens det gik anderledes skuffende for Danmarks tredobbelte EM-medaljervinder, Cathrine Dufour.

Copyright Ridehesten.com
Nr. 2 i Grand Prixen blev Emmelie Scholtens og avlshingsten Apache.

Hendes unge hest Bohemian, der ikke blot er talentfuld men også temmelig urutineret, følte sig ikke tilpas på banen og blev skræmt. Det gjorde vejen rundt i programmet temmelig lang for Cathrine Dufour, der på grund af hestens utilpashed og tøven mistede mange point i de dyre øvelser.

– Vi har to meget talentfulde unge heste på holdet, og i dag blev den mindst erfarne skræmt og havde svært ved at holde fokus. Sådan kan det gå, men i morgen er en ny dag, sig landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Sidste danske rytter på banen lørdag aften i Grand Prixen var Daniel Bachmann Andersen, der med Blue Hors Zepter leverede så overbevisende en præstation, at det førte til suveræn sejr med 76,217% og personlig rekord for ekvipagen.

– Det var bare superfedt. Zepter var med mig hele vejen, og så er han ”home made”, fortæller Daniel og tilføjer: – Der er masser af point at hente endnu, og der er plads til forbedring i pirouetterne, men jeg fortsætter lige så stille med at udvikle Zepter.

Rytterne tager dagens resultat med videre til Specialen i morgen. Her går anden afdeling af holdkonkurrencen i dressur kl. 13:50 i Blue Hors FEI Nations Cup CDIO4* Grand Prix Special presented by Gorrissen Federspiel. Se startlisten HER.

Se klassens resultat HER.

Se den foreløbige holdstilling efter Grand Prixen HER.

 

Copyright Ridehesten.com
Therese Nilshagen og hingsten Dante Weltino blev dagens nr. 3.
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald