I højkonjunktur og pandemi bedækker vi vores hopper

25-09-2021 06:32
Avl

Antallet af hopper i avlen er i Svensk Varmblod steget med 23% siden 2019, og en opgørelse over avlsåret 2021 viser, at man igen kan notere en stor stigning i antallet af bedækkede hopper

Copyright Ridehesten.com
Svensk varmblodshesten Springbank II VH med sin tyske ejer Yara Reichert. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Sverige står SWB Equestrian Weeks på Flyinge for døren, og her vil mere end en million kroner i præmiepenge blive fordelt til ryttere, ejere og opdrættere af de bedste heste. I ugen op til stævnet kan avlsforbundet konstatere, at interessen for avl igen stiger. Ikke alene er antallet af bedækkede hopper det højeste i over 10 år – antallet af medlemmer i Svenske Varmblod stiger også hurtigt, og foreningen har nu godt 6.000 medlemmer.

At interessen for avl er så stor, kan vi nok delvist takke de svenske sportssucceser for, men også pandemien. Når det ikke har været muligt at konkurrere på deres hopper, har avl været et alternativ, siger Helén Uddefors, administrerende direktør i Svenske Varmblod.

Først og fremmest er det springhingstene, der har været på overarbejde i løbet af avlssæsonen 2021, men interessen for dressuravler følger tæt efter.

– Og når det kommer til unghesteklasser i dressur, er interessen enorm. Vi har utrolig mange tilmeldte på dressursiden i Breeders Trophy-klasserne, som afgøres på Flyinge i næste uge, siger Helén Uddefors.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det gør det ikke mindre interessant for avlerne at avle heste, når priserne på Svensk Varmblods Elitefølauktion år efter år slår rekorder, når det kommer til gennemsnitspriser på de solgte føl.

Med pandemien blev alt digitaliseret inklusiv Elitefølauktionen. Vi begyndte at bruge en international platform, og pludselig havde vi købere fra hele verden på en måde, vi ikke havde oplevet før. Jeg tror bestemt, at det kan have inspireret mange til at bedække deres hopper især efter rekordpriserne sidste år, siger Helén Uddefors.

Når SWB Equestrian Weeks på Flyinge afvikles, gælder det dressur, springning og military samt den ovennævnte følauktion.

– Målet med stævnet er at fremhæve vores svenske opdrættere og gøre dem synlige i forbindelse med deres opdrættersucces. Vi håber, at dette vil inspirere dem endnu mere til fortsætte deres investeringer i hesteavlen, siger Helén Uddefors.

/Pressemeddelelse.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen