I Hjallerup er de klar igen

10-04-2017 14:00

Hjallerup er igen klar til årets største stævne med fokus på ungdomsdressuren. Det populære og traditionsrige DYD-stævne

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Igen i år slår Hjallerup Rideklub dørene op til et af Danmarks største nationale dressurstævner. Det finder sted fra d. 23.-25. juni 2017 og der er klasser på alle niveauer fra gangartsklasser for 4 års til Grand Prix for heste og fra Lc2 for 4 års ponyer og til PRM. Der er klasser på både C- og B-plan for pony og hest. På den måde kan mor og datter ride ved stævnet eller rytterne kan tage yngre heste med ud for at få noget rutine under lidt større forhold.

Stævnet er et såkaldt DYD-stævne, som står for Danish Youth Dressage. At stævnet er et DYD-stævne betyder, at der er oprettet særlige klasser for unge ryttere, der rider på hest. De unge ryttere kan derfor ride fx LA1 på C-plan, der kun er udskrevet for de unge under 21 år. På den måde får de en bedre indgang til at ride på store heste, og bliver opmuntret og fastholdt i sporten, så mødet med de professionelle ryttere ikke tager modet fra de unge ryttere. På C-plan er der ligeledes oprettet en MB3, som kun er åben for U21-ryttere. Den kan bruges som kvalifikation til junior DM, der afholdes i august.

På B-plan er der også særlige klasser kun for de unge ryttere. Brogaarden Foder er sponsor er sponsor for to Cups: En for U21-ryttere og en for U25-ryttere. Særligt for de to cups er, at U21-cuppen afvikles i de internationale juniorprogrammer og U25-cuppen i de internationale youngrider-programmer. Det betyder, at en rytter på fx 20 år godt må starte juniorcuppen og en rytter på fx 23 år godt må starte youngrider-cuppen. På den måde forlænges aldersgrænsen i forhold til de normale aldersgrænser for disse klasser og ryttere skal derfor ikke presses til at ride højere, hvis ikke de føler sig klar og de behøver ikke at starte mod de voksne ryttere i de normale klasser på samme niveau ved B-stævnet.

Brogaarden Foder er ligeledes sponsor for en cup for hver af de tre ponykategorier 1, 2 og 3. Det er sjældent, at der ved landsstævner bliver oprettet en cup for de yngste ryttere på kat. 3 ponyerne og i Hjallerup ønsker man også at gøre noget særligt for de mindste, så de kan prøve det spændende ved at ride en cup. U25-rytterne er der også tænkt på. Der er nemlig oprettet Intermediare 2 samt 2 x U25 Grand Prix. Disse klasser er dog åbne for alle aldre ryttere, da der ellers måske ikke kommer nok til, at klasserne kan oprettes.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Som noget helt nyt er der klasser for de 4 års heste, der måske skal i byen for første gang samt forberedes til DRF championaterne. Lørdag kan de unge heste tilmeldes en træningssession, hvor de tre og tre kan træne på konkurrencebanen. Søndag udskrives der en gangartsklasse som bedømmes præcist som til championatskvalifikationen. Dette sikrer både de tilmeldte ekvipager og dommerne en mulighed for at teste konceptet, da der som noget nyt i 2017 skal rides et særligt unghesteprogram. Det er de to overdommere Anne-Mette Binder og Kirsten Søgaard, der er dommere i klassen og som sikrer korrekt afvikling i forhold til det nye championatskoncept.

Fredag aften under stævnet er der Sct. Hans så der skal selvfølgelig tændes bål og hygges. Lørdag er der traditionen tro rytterfest, hvor der ofte er 250 glade mennesker til spisning. Dommerne kommer fra hele landet og som noget nyt i år, kommer der også to norske top-dommere. Stævneleder Rikke Carlé glæder sig meget til at sige velkommen til alle ryttere, tilskuere, officials og hjælpere og siger:

I Hjallerup glæder vi os utroligt meget til at afholde dette kæmpe dressurstævne. Sidste år var der over 760 starter på 4 dressurbaner i tre dage i træk. Stemningen var i top og vores gæster tog mange vagter som skrivere, hvilket også er nødvendigt, når der er så mange klasser at ride. Jeg måtte selv knibe en lille tåre over det flotte samarbejde og vilje til at løfte i flok. Det er frivillighed og sammenhold, når det er bedst og stærkest. Derfor glæder vi os endnu en rigtig god og positiv heste-hest i juni.

Se stævnets propositioner HER. Find i nfo om stævnet HER og nyheder fra stævnet HER.

/Pressemeddelelse

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen