I dag afgøres det: Spændende finaledag

18-08-2024 09:29

Hen på formiddagen starter de første finaleklasser i dette års DRF-mesterskaber for ponyer hos hhv. Kongsdal Rideklub og Hovgaard Rideklub. Der bliver helt sikkert spænding, når seks nye danmarksmestre i dag skal findes. Se tidsplanen her

Nyheden fortsætter efter annoncen

Der er nok lidt ekstra sommerfugle i maven hos landets dygtigste ponyryttere her til morgen. Der skal skarphed og præcision til, hvis man vil ende i top, men mon ikke de unge ryttere og deres vigtigste makker; ponyerne, nok skal være koncentrede og ride deres ypperste i dag - det gælder trods alt DRF-mesterskaberne.

Hovgaard Rideklub, der er beliggende på det sydlige Fyn, blev årets DRF-mester for kategori III ponyerne i går fundet. Det blev Steffanie Victoria Horsted Dyrslund og den 27-årige pony Magic Manipu, der i går eftermiddags kunne få hængt guldet om halsen. Det kan du læse mere om HER.

Copyright Ridehesten.com
Steffanie Victoria Horsted Dyrslund og Magic Manipu kunne i går kalde sig dansk mester. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen.

I dag bliver det atter spændende, for nu skal vinderne for de to højeste ponykategorier findes. Kl. 11.30 rider den første ekvipage i 2'er ponyernes mesterskab på banen, hvor der i dag skal rides ponykür. Efter ca. to timer, dvs. kl. 13:30, kender vi resultatet af klassen og dermed, hvem der vinder mesterskabet.

Kl. 13.55 indledes finalen for kategori I ponyerne, hvor kun 15 af gårsdagens 35 deltagende ekvipager er kvalificeret. Niveauet er højt, og hele ti ryttere var over 70% i går. Musikken skal altså spille, hvis rytterne gør sig håb om at ride en medalje hjem efter deres kür-ridt. 

Omkring kl. 16.00 er der præmieoverrækkelse, hvor de to medaljesæt og de røde æresdækkener skal uddeles. Ridehestens fotograf er på pletten i dagens finaleklasser, og når resultatet foreligger, opdaterer vi selvfølgelig her på Ridehesten.com. 

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Den smukke Kongsdalgaarden danner rammen om mesterskabet i springning. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hele fire mesterskaber
Kongsdal Rideklub ved Mariager, som er værter for DRF-mesterskabet i springning for pony og children, er forhindringerne klar, og inden længe lyder startskuddet til dagens første finaleklasse. Det sker kl. 09:55, hvor childrenmesterskabet starter. Her er det ryttere til og med 14 år (det år, hvor rytteren bliver 14 år), der på trods af den unge alder er begyndt at springe på stor hest. Finalen afvikles i MB1* 125 cm. 

Kl. 11:35 starter kategori III ponyernes mesterskab, og finalen går i i MB2* (90 cm) og MA1* (95 cm). De mindste ponyer plejer at kunne vende på en femøre, så hvis rytterne formår at ride fejlfrit, bliver det helt sikkert en meget tæt kamp på sekunder, der afgør, hvem der kan få hængt guldet om halsen.

Copyright Ridehesten.com
Ingrid Christine Laursen og Djinn D'as de Pic blev bedste rytter i den indledende klasse for kat. II ponyerne i går. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen

Kl. 13.10 sættes springene op til 105 og 115 cm, når kategori II ponyerne skal på banen. Størstedelen af rytterne i klassen red dobbelt nul i går, så ingen medaljer er sikret endnu.

Kl. 14.35 skal det sidste mesterskab afgøres, når det er tid til den højeste ponykategori, der skal springe op til S1* 125 cm. Syv ryttere red dobbelt nul i går, og guldkampen er derfor særdeles åben. Det bliver spændende at se, hvilke ekvipager, der i eftermiddag skal ud på æresrunde med medaljerne flagrende om halsen. 

Ridehesten har ligeledes en fotograf udsendt på Kongsdalgården i dag, og vi dækker selvfølgelig også mesterskaberne i springning her på Ridehesten.com. 

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Parc Icon vandt gårsdagens indledende klasse i Agria DRF mesterskabet kat. 1. Billederne er arkivfotos af rytterne, men i dag har vi en fotograf på pladsen. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Også tid til andet end konkurrencer
Det hele kan lyde meget seriøst, men ponyryttere er jo kun op til 16 år, og det hele skal ikke kun handle om mesterskaberne. Der er også tid til ponyhygge og fællesskab ude på de to stævnepladser, og stævnearrangørerne har også iværksat initiativer, der gerne skulle fremme hyggen og sammenholdet hos rytterne. Fredag aften var der fællesspisning på Kongsdalgaarden for alle, der havde lyst til at deltage, og det samme var tilfældet på Hovgaard Rideklub lørdag aften. Det er både en oplagt mulighed for, at rytterne kan komme tættere på hinanden, men også for, at forældrene kan opbygge det fællesskab, der gør det sjovere at være "ponymor" og "ponyfar". Heldigvis handler det hele altså ikke kun om medaljer, men derfor bliver det nu alligevel interessant at følge, hvem der vinder årets mesterskaber. 

Læs også

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen