Hvad sker der til World Cup i Herning?

18-09-2024 06:26

World Cup-stævnet er igen i år på plads i MCH Messecenter Herning med et udvidet program, masser af spændende sport og som noget helt nyt, gratis adgang til messen

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack til World Cup-stævnet sidste år. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Uge 42 er for mange lig med efterårsferie, men for ridesportsentusiaster betyder det, at World Cup-stævnet, FEI Dressage World Cup, kommer til Herning. Der bliver international springning og dressur i to haller, både Jyske Bank Boxen og Arena M. Når den prestigefyldte afdeling af World Cup bliver afholdt fra den 16.-20. oktober i Herning, bliver det for 18. gang. Arrangørerne har knoklet for at få alle ender til at nå sammen, så publikum og rytterne kan opleve og fremvise verdensklasse dressur på hjemmebane i Herning. 

Jyske Bank Boxen danner ramme for World Cup-klasserne
FEI Dressage World Cup Grand Prix bliver afviklet fredag middag inde i Jyske Bank Boxen, mens World Cup-konkurrencen kulminerer med den afgørende Grand Prix-kür lørdag eftermiddag. World Cup kvalifikationerne fredag og lørdag vil blive afviklet inde i Boxen, og efter dressur i verdensklasse, følger en stor springklasse, hvor særligt lørdag aften bliver exceptionel. Her vil publikum blive fanget af den store Grand Prix-springklasse, hvor modige ryttere forinden har redet six-bar springning, som er en højdespringningskonkurrence.

Copyright Ridehesten.com
Sidste års vinder, Patrik Kittel med Touchdown. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Fokus på de kommende stjerner
Udover de store, velkendte klasser, kommer der også til at gå klasser, der er egnet de kommende stjerneryttere og heste. Derfor vil der blive CDI3* på Grand Prix niveau, og som noget helt nyt i år, vil der også være en international ungheste Grand Prix-tour for 8-10-årige heste. Derudover vil der være særligt fokus på yngre ryttere, hvor der kommer til at gå en tour for U21-rytterne, ligesom den prestigefyldte Lövsta Future Challenge International Dressage Tour for U25-rytterne vil blive afholdt. 

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre: Lone Bang Zindorff, Patrik Kittel og Nanna Skodborg Merrald. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

Opgradering af springsporten
Udover dressuren, er springsporten også opgraderet. Efter nogle år med springning på 2-stjernet niveau, har arrangørerne valgt at genindføre springning på 3- og 1-stjernet niveau med tre rankingklasser, hvor springrytterne rider om vigtige point til Longines verdensranglisten. Derudover vil der være en afdeling af FEI Jumping Ponies Trophy, som er en international turnering for ponyer med en finale, som man kender det fra World Cup-serien. Derudover er den europæiske turnering for U25-springryttere, EY Cup, tilbage i Herning, inden finalen for de bedste ryttere bliver afholdt i Salzburg i december. 

Gratis adgang til messen
Udover verdensklasse ridning på flere forskellige niveauer, kan du også opleve World Cup-messen inde i Arena M. Som noget helt nyt, er der i år gratis adgang til messen, så hvis du står og mangler noget til dig selv eller hesten, kan det helt sikkert findes der. Mange spændende udstillere har meldt deres ankomst, så der vil være noget for enhver smag. 

Du kan læse meget mere om World Cup-stævnet i Herning her, hvor du kan finde hele programmet, yderligere informationer samt købe billetter til stævnet. 

Copyright Ridehesten.com
Der er en helt særlig atmosfære, når nogle af verdens bedste ryttere indtager Jyske Bank Boxen. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen