Husker du... Solos Carex?

05-10-2013 13:33

Mange husker sikkert Solos Carex som svenske Tinne Vilhelmson-Silfvéns tidligere tophest i international dressur, men DV-vallakken gjorde sig også gældende i avlen som kåret hingst og blev i Danmark redet af berider Morten Thomsen

Copyright Ridehesten.com
Solos Carex og Morten Thomsen.

Ridehesten har været en tur i arkiverne og blev denne gang fanget af et billede af en af de mange danske varmblodsheste, der efterhånden har gjordt sig gældende i international topdressur - billedet er fra starten af karrieren, da Solos Carex endnu var hingst og under uddannelse af danske Morten Thomsen.

Solos Carex DVH 609 e. Castro/Lagano (opdr. Barbro og Lorenz Linnet) startede sin karriere i Danmark som avlshingst, hvor han efter et godt materialprøveresultat blev kåret med sølvmedalje og tildelt Aage Ravns vandrepokal i 1997.

Hingsten blev uddannet i dressur af berider Morten Thomsen og sammen fejrede ekvipagen mange triumfer, bl.a. at vinde det danske dressurchampionat for 5-års og året efter det nordiske dressurchampionat.

Solos Carex blev sidenhen solgt til den svenske landsholdsrytter Tinne Vilhelmson-Silfvén, der startede Solos Carex som 9-årig i VM 2002 i Jerez. Fra 2006, hvor Tinnes førstehest Just Mickey døde, overtog Solos Carex pladsen som rytterens førende Grand Prix-hest og var i mellemtiden blevet kastreret for at sætte fuld fokus på sporten. Ekvipagen var en del af det bronzevindende svenske hold ved EM 2007 i Torino og repræsenterede også Sverige ved OL 2008, hvor de individuelt sluttede på en 12. plads.

- Carex har betydet utroligt meget for mig og min karriere, udtalte Tinne Vilhelmson-Silfvén under ceremonien for hestens officielle pensionering ved World Cup-stævnet i Göteborg 2010, hvor Carex gjorde sin entre i spansk skridt og bukkede for publikum.

I avlen har Solos Carex primært fungeret i Danmark og det er blevet til adskillige internationale Grand Prix-heste som bl.a. Cadillac (Catherine Haddad), Vestergaardens Cheval, Meggle's Shogun (Dieter Laugks), Engvangs Cadeau og i hollandsk avl er han blevet far til hingsten Scandic, der rides af svenske Patrik Kittel.

Se flere nostalgiske fotos her.

Og læs mere om Solos Carex i magasinet Ridehesten - se her i hvilke numre.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner