Højt niveau i dagens Derby-kvalifikation

07-07-2022 18:41

Annika Knudsen Lorentsen

På lørdag afholdes det spændende TG HorseBoxes Derby ved Bækgaarden Horse Festival, og i dag red rytterne kvalifikation. Her var et højt niveau, og flere ryttere er gode bud på en kommende Derby-vinder. Torben Frandsen tog sejren

Copyright Ridehesten.com
Torben Frandsen på dagens æresrunde. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

22 ekvipager var til start i Derby-kvalifikationen i dag ved Bækgaarden Horse Festival, og det lykkedes fem ekvipager at ride fejlfrit rundt på den 135 cm-høje bane, hvor en mindre banket og flere spændende forhindringer skulle forceres. Derudover kom to ryttere igennem blot med tidsfejl på den lange bane.

Sejren gik til Torben Frandsen med Casey e. Cavall Ask/ Casino (opdr. Aksel Rasmussen), som red fejlfrit i tiden 102,42 sekunder. Torben har tidligere vundet Derby på Bækgaarden, og måske kan han gøre det igen i år.

Han vil dog uden tvivl møde hård konkurrence, idet blandt andet tidligere vinder Anne Kristine Rie Truelsen også stiller til start. Hun blev 5’er i dag i sadlen på Casira e. Christian, men var lige ved at tage sejren i sadlen på sin anden hest.

Copyright Ridehesten.com
Torben Frandsen på dagens æresrunde. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen i dag gik velfortjent til Camilla Fliedner Ernst med Horns Rubin e. Favorit Ask/ Ragazzo (opdr. Helledi I/S), mens Konstantin Deeken Künnemann med Landlyst Contra e. E Bøgegårdens Dicapo/ Coronado (opdr. Karina Pinds) tog tredjepladsen. Fjerdepladsen blev Ulrich Gaarslev med Flavie van’t Suybrouck e. Bamako de Muze/ Diamant de Semilly.

Derby afholdes lørdag, hvor der er hele 25.000 kroner til vinderen, samt et stævneskab. Lørdag byder på flere finaler og blandt andet den 150 cm høje Grand Prix. 

I dag har der desuden været afholdt Small og Medium Tour, samt en MA2*, som var dagens højeste klasse. Her var det Mikkel Laursen med Come Undone One, der tog sejren. 

Start- og resultatlister fra stævnet. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen