Hoecks medalje tilbagekaldt

02-09-2023 16:15

I 2019 blev Anders Uve Sjøbeck Hoeck tildelt en ærespræmie for god mønstring. Nu tilbagekalder Hestens Værn medaljen som følge af Hoecks nylige disciplinærsag

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I en pressemeddelelse oplyser Hestens Værn, at de tilbagekalder den ærespræmie, som foreningen tildelte Anders Uve Sjøbeck Hoeck i 2019 for god mønstring ved Dansk Varmblods Hingstekåring.

Det sker som følge af Dansk Varmblods disciplinærudvalgs beslutning om at tildele Anders Uve Sjøbeck Hoeck et års karantæne fra Dansk Varmblods arrangementer. Afgørelsen er truffet på baggrund af Anders Uve Sjøbeck Hoecks opførsel på opvarmningen ved sadelkåringen i region 2 den 19. august i år, hvor en teknisk delegeret fra Dansk Rideforbund, Birgitte Tribler, karakteriserede hans opvarmning af hesten som ”voldsom og uacceptabel”.

Om tilbagekaldelsen af ærespræmien fortæller formand for Hestens Værn Julie Fjeldborg:

– Hestens velfærd skal komme før alt andet, og vi kan ikke præmiere en person, der er dømt for at have udsat heste for voldsom og uacceptabel ridning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hestens Værn fortæller desuden, at de er meget tilfredse med, at Dansk Varmblods region 2 har haft den teknisk delegerede Birgitte Tribler fra Dansk Ride Forbund på pladsen:

– Vi er glade for Birgitte Triblers kontante indgriben, og at dommerne valgte at diskvalificere Anders Hoeck, da han helt åbenlyst ikke fulgte hendes henstillinger. Hestens Værn ser meget positivt på disciplinærudvalgets afgørelse.

Mønstringsmedaljen blev overrakt til Anders Uve Sjøbeck Hoeck i 2019 af H.K.H. Prinsesse Benedikte, der også fungerer som protektor for Hestens Værn. Hestens Værn afslutter deres pressemeddelelse med en henstilling:

– Vi vil i Hestens Værn gerne opfordre til, at man udbreder systemet med at have en TD'er på pladsen til alle skuer og konkurrencer med heste og ponyer i Danmark.  Specifikt ønsker vi meget mere kontrol omkring, hvad der foregår på opvarmningsbanerne og ligeledes øget fokus på, at det udstyr, vi bruger til hestene, ikke skader og forvolder smerte.

Formanden for Hestens Værn Julie Fjeldborg slår fast: – Det må aldrig kunne betales sig at sætte resultater over hestenes velfærd. Hesten er vores silent partner og skal behandles ordentligt.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner