Hjælp med at finde Årets Dyreven 2009

03-09-2009 11:26

Grethe Næsby

Dyrenes Beskyttelse ønsker at fremhæve historier om folk, som tænker, arbejder og ånder for dyrene. Derfor beder foreningen hele befolkningen om hjælp i en pressemeddelelse
Copyright Ridehesten.com
Hundeadfærdsekpert Irene Jarnved blev sidste år kåret som Årets Dyreven. (Foto: Ridehesten.com).

Gitte Seeberg har været det. Nikolaj Kirk og Henrik Dam Kristensen har, og senest i 2008 var det Irene Jarnved, som fik æren af at blive kåret som Årets Dyreven. Faktisk har 48 personer siden 1960 haft den ærefulde titel. "I Dyrenes Beskyttelse ved vi, at der er en masse mennesker, som gør en kæmpe indsats for dyrene. Mennesker som på den ene eller anden måde bruger en stor del af deres tid på at give dyrene bedre forhold og mulighed for at leve i overensstemmelse med deres behov. Deres historier vil vi gerne have frem i lyset. Tidligere har Dyrenes Beskyttelse selv bestemt, hvem der skulle kåres som Årets Dyreven, men i erkendelse af, at der er mange mennesker ude omkring, som foreningen ikke umiddelbart kender til, har vi i år valgt at involvere befolkningen," siger pressechef Gitte Staffeldt. "Vi hører så mange historier om dyr, som mishandles og vanrøgtes, og der er et stort behov for at vise, at der er en stor del af den danske befolkning, som faktisk godt ved, hvordan dyr skal behandles og som kan fremstå som gode eksempler. Det håber vi at kåringen af en Årets Dyreven 2009 kan hjælpe med til at sætte fokus på. Årets Dyreven er en person, som har gjort en ekstraordinær indsats for dyr på sin helt egen måde, og vi ved allerede nu, at det vil blive en svær opgave at kåre én frem for en anden, men den opgave har vi med glæde påtaget os. De gode historier kan vi ikke få nok af," slutter Gitte Staffeldt. På www.aaretsdyreven.dk kan man fra den 1. september læse mere om hele kåringen. I perioden fra den 1. september til den 4. oktober kan man indstille sin kandidat. Ud af de indstillede personer udvælger en komité fra Dyrenes Beskyttelse fem endelige kandidater, som man kan stemme på som Årets Dyreven. Afstemningen finder sted fra den 15. oktober til 15. november. Årets Dyreven afsløres den 20. november.

Links

Årets Dyreven 2008, Irene Jarnved, er tilknyttet månedsmagasinet HUNDEN, hvor hun skriver faglige artikler om bl.a. hundetræning.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen