Hingsten Riverside er død

04-01-2023 18:40

Annika Knudsen Lorentsen

I en alder af 22 år er den kårede hannoveranerhingst Riverside, som i de senere år har været bosat i Australien, død

Copyright Ridehesten.com
Susan Pape og Riverside ved UVM. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 22-årige hingst Riverside e. Regazzoni/ Donnerhall er død den 22. december efter hans ejer, australske Jeannine Brown, valgte at aflive hingsten. Det beretter Eurodressage.com. 

Den røde hingst blev kåret i hannoveranerforbundet tilbage i 2002, og blev senere godkendt i både oldenburger og westfalerforbundet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hingsten har flere succesfulde afkom, ligesom han også tidligere selv har haft succes i sporten. Hingsten begyndte sin karriere under canadiske Gillian Petersen, som arbejdede for familien Pape, der har avlet hingsten. Ekvipagen deltog ved UVM for 5-års heste i 2005, hvor de endte som nr. 7, og herefter overtog Ingo og Susan Pape tøjlerne. Susan Pape og Riverside endte som nr. 14 ved UVM for 6-års heste i 2006. 

I 2008 blev hingsten solgt til Australien som avlshingst, og han blev brugt i avlen indtil kort før hans død i en alder af 22 år. Jeannine Brown, som var den seneste ejer af hingsten har blandt andet skrevet følgende: 

– Vi har alle den specielle hest som rør vores hjerte, opfylder vores drømme og gør alting bedre på en dårlig dag. For mig var det Riverside. Jeg kan ikke forstå hvor heldig jeg er at have haft så fantastisk en hest. Vi var nødt til at tage den hjerteskærende beslutning, at hans lige var bedre tjent med at løbe i himlen end i hans fold. Vi har ingen ord for den smerte vi føler, men vi kan kun være taknemmelige for, at jeg havde mulighed for at opfylde en drøm og han levede hans sidste år hos mig. Han var den bedste læremester. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen