Hestevelfærdsmøde på Flyinge

03-09-2024 19:41

Trine Askjær-Jørgensen

Den 13.-14. september er Flyinge i Sverige vært for et spændende arrangement med titlen "Horse Welfare Summit", hvor eksperter og førende professionelle indenfor hestevelfærd samles for at udveksle viden og diskutere det vigtige og højaktuelle emne

Copyright Ridehesten.com
Foto: Flyinge Horse Welfare Summit
Nyheden fortsætter efter annoncen

Horse Welfare Summit er Nordeuropas største begivenhed af sin slags. Fokusset er på hestevelfærd, nærmere bestemt hestes adfærd og mentale sundhed i forhold til træning og arbejde med heste.

Det finder sted på Flyinge i Skåne, Sverige, fra den 13.-14. september og er for både professionelle og amatører, hestetrænere, undervisere, hestepassere forskere osv.

Det er en begivenhed for enhver hesteelsker, for alle har et ansvar for at lære mere og blive bedre.

Programmet byder på over 20 forskellige talere, og her kan bl.a. fremhæves følgende:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dr. Inga Wolframm, professor i bæredygtig ridesport ved Van Hall Larenstein University of Applied Sciences.  Hendes forskning fokuserer på krydsfeltet mellem menneskelig adfærdspsykologi, ridesport og bæredygtighed, og udforsker emner som adfærdsændringer, kognition, opmærksomhed og beslutningstagning i den (internationale) hestesektor.

Anna Blomgren, svensk dressurrytter, der tidligere har haft base i Danmark og i dag bor i Tyskland sammen med hestemand og -træner Will Rogers. Hun er kendt for sin særlige miljøtræning af dressurheste og har vist, at det er muligt at kombinere svær dressur af bedste kvalitet med en hest, der accepterer forskellige miljøfaktorer. Derudover konkurrerer hun internationalt i dressur og har flere sejre bag sig.

Isabelle Fredricson er dyrlæge og har deltaget i springning på S-niveau, hvilket giver hende et interessant indblik. Hun deltager i en masse forskningsprojekter og arbejder tæt sammen med sin mand Jens Fredricson og mange andre ryttere i arbejdet med at holde deres heste sunde og præstere på topniveau. Nogle af hendes passioner er asymmetri og sundhedspleje til heste.

Tristan Tucker holder clinic om aftenen fredag den 13. september, hvilket kræver en særskilt billet. Den 43-årige hestemand er født i England, vokset op i Australien og i dag bosiddende i Holland sammen med sin hustru Grand Prix-dressurrytter Katja Tucker-Gevers, med hvem han har to døtre. Han uddanner heste fra helt rå til Grand Prix-dressur, underviser elever, der rider på internationalt niveau, afholder clinics og demonstrationer over hele verden med sin selvudviklede TRT Method, som han i 2015 lancerede som online-træningsprogram sammen med sin hollandske medstifter Conny Loonstra.

Se det fulde program og læs mere om Horse Welfare Summit, find information om billetter mv.

Copyright Ridehesten.com
Smukke Flyinge Kungsgård i Sydsverige danner den 13.-14. september rammen om Horse Welfare Summit. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner