Hestens velvære i fokus

03-10-2017 07:43

Britt Carlsen

Hos Hjortlund Horse Treatment i Esbjerg oplever de en stigende efterspørgsel fra hesteejere, som ikke selv har overskud til at binde an med et længere genoptræningsforløb af deres heste efter en skade

Copyright Ridehesten.com
Der er gang i træningen og genoptræningen hos Hjortlund Horse Treatment. Det er Zidan, som går på vandskridtbåndet, Blue Hors Develino er i spa, mens den 2-årige hingst Galaxy går på tørbåndet.

I magasinet Ridehestens oktober nummer kan man bl.a. læse om genoptræning efter skader hos Hjortlund Horse Treatment i Esbjerg.
Genoptræning af hesten efter en skade kan være et sandt mareridt. Dels er det tidskrævende, idet hesten måske skal motioneres ved hånd flere gange om dagen, og dels er det de færreste, som har adgang til teknologi, der kan lette genoptræningen, og booste helingsprocessen.

Der er opstået wellnesscentre rundt omkring i landet, og enkelte steder har man også fokus på at lave et genoptræningsforløb, som det f.eks. er tilfældet hos Hjortlund Horse Treatment ved Esbjerg. Det er 10 år siden Ove Mortensen grundlagde centret, og det er datteren Lisa Sørensen, som er daglig leder på stedet. Sammen med dedikerede ansatte står hun for driften af wellnesscenteret i tæt dialog med dyrlæger.

Ny laser gør underværker
Ove og Lisa er konstant på udkig efter nye metoder og muligheder, for at hjælpe skadede heste i genoptræningsprocessen. Deres seneste investering er en ny generation af laser, Smart RLT, der nærmest må kaldes en laser med IQ.

– De heste vi får i genoptræning er primært heste med forskellige former for gaffelbånds- og seneskader. Hestene er udredt af dyrlægen, der er stillet en meget præcis diagnose, og så ved vi, i samarbejde med dyrlægen, hvordan det optimale genoptræningsforløb skal være for den enkelte hest, forklarer Lisa. Siden juli måned har de arbejdet med laseren, som stimulerer kroppen til heling. Og resultaterne er bemærkelsesværdige, er Ove og Lisa enige om. 

Læs meget mere om dette i magasinet Ridehestens oktober nummer. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen