Hesteafgiftsfond

19-02-2011 07:29

Maja Golles

Det er muligt at ansøge om støtte fra hesteafgiftsfonden til efterfølgende kalenderår med fristen 15. august. Pr. 1. marts får fonden også penge ved destruering af heste
Copyright Ridehesten.com
Det er muligt at ansøge om støtte fra hesteafgiftsfonden til følgende kalenderår med fristen 15. august. Pr. 1. marts får fonden også penge ved destruering af heste. (Foto: Ridehesten.com).

Hesteafgiftsfonden har fra 1. marts pålagt afgift på heste, der destrueres. Hver slagtet hest pålægges en afgift på 125 kr., hvilket også gør sig gældende ved levende eksport. Over nogle år har det vist sig, at vi slagter færre og færre heste, og de, der bliver destrueret, skal nu også betale. Afgifterne går til at holde forskning på hesteområdet i gang herhjemme. Du kan søge om støtte fra fondens midler til opgaver og aktiviteter inden for formålene: Forskning, udvikling og forsøg, sygdomsbekæmpelse og sygdomsforebyggelse samt kontrol, afsætningsfremme, rådgivning og uddannelse og andre særligt godkendte formål. Det er Videncentret for Landbrug | Heste, der administrerer Hesteafgiftsfonden. Se nærmere via link.

Læs også

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen