Hest skambidt og efterladt for at dø

06-01-2015 18:36

Sådan lyder Ekstra Bladets overskrift i dag til en artikel om hesten Rudy, der blev efterladt viklet ind i pigtråd, hvorefter hunde bed dens ører og øjenlåg af. En stor indsamling skal redde hesten

Copyright Ridehesten.com

Det er en makaber, men desværre virkelig historie, som Ekstra Bladet i dag bringer om en hest, der har lidt en grum skæbne på årets første dage. Nytårsaften opdagede hesten Rudys ejer, at den var blevet viklet ind i pigtråd og lå ubevægelig. I stedet for at tilse hesten og rekvirere dyrlægehjælp, kontaktede han myndighederne i Oklahoma City og bad dem om at komme og fjerne en død hest fra hans ejendom.

Grundet højtiden måtte den døde hest imidlertid vente et par dage på afhentning, men da et par ansatte fra 'Oklahoma City Animal Welfare Division' dukkede op i fredags, mødtes de af synet af en maltrakteret hest viklet ind i pigtråd og stadig i live. Ejeren havde efterladt den forsvarsløse hest, som blev angrebet og skambidt af hunde. Begge ører og øjenlåg samt dele af kæben var bidt af. Hesten havde desuden massive skader på alle fire ben, beretter Ekstra Bladet.

Blaze's Tribute Equine Rescuetil News9.com har sat en indsamling igang, der indtil videre har resulteret i knap 20.000 dollars (godt 125.000 kroner) for at redde Rudy fra døden. Mens Rudys tidligere ejer er blevet anmeldt for dyremishandling, er den tillidsfulde og elskelige hest under fuld behandling, som man kan læse på Ekstra Bladet.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen