Henrik von Eckermann er uovervindelig

10-09-2024 06:29

Den svenske springrytter Henrik von Eckermann er endnu en gang at finde i toppen af FEIs verdensrangliste i springing. Her har han tronet i 26 måneder og slår endnu en gang sin egen rekord

Copyright Ridehesten.com
Henrik von Eckermann troner endnu en gang på FEIs verdensrangliste. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Henrik von Eckermann er uden tvivl en af verdens bedste springryttere, og så er han fra vores naboland, Sverige. Sammen med den 14-årige vallak King Edward e. Edward 28/ Feo, har Eckermann opnået imponerende resultater. Senest deltog parret ved de olympiske lege i Paris, og til trods for et nedslående resultat, har Eckermann rejst sig gentagende gange, og ligger for 26. måned i træk nummer et på FEIs verdensrangliste i springning. 

Det betyder altså også, at Eckermann endnu en gang har slået sin egen rekord, da han er den springrytter, der har tronet på verdensranglisten i længst tid. Han er regerende europamester for hold, verdensmester for hold og kan derudover skrive et individuelt VM-guld og en VM-sejr på CV'et, og så ligger han altså øverst på ranglisten med 3431 point.

Schweiziske Steve Guerdat har taget springet fra fjerdepladsen til en flot andenplads med 3124 point, og dermed skubber han altså engelske Ben Maher ned på tredjepladsen med 3112 point. Julien Epaillard fra Frankrig indtager fjerdepladsen med 3008 point, mens tyske Christian Kukuk, der tog individuelt OL-guld, er avanceret fra en tiendeplads til en flot femteplads med 3003 point. 

Hele listen over FEIs verdensrangliste kan findes her. 

Copyright Ridehesten.com
Den individuelle OL-guldvinder, Christian Kukuk, er avanceret fra en tiende- til en femteplads. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen