Hein Ruus hjemvendt for at deltage ved DM

30-07-2019 12:58

Annika Knudsen Lorentsen

Den danske springrytter Nikolaj Hein Ruus, som normalt er bosat i Canada, er hjemvendt for at deltage ved DM ved Absolute Horses, sammen med de andre danske topryttere, og i håbet om at blive udtaget til EM i slutningen af august

Copyright Ridehesten.com
Nikolaj Hein Ruus på Caruschka ved UVM på Zangersheide i 2010.

Det er ikke unormalt, at mange danske ryttere flytter til udlandet for at drive deres forretning eller udvikle deres karriere. Ligesom mange andre har Nikolaj Hein Ruus valgt at ride udenfor landets grænser, og så endda på den anden side af atlanten. Nikolaj Hein Ruus har i flere år været bosat i Mexico, og nu bor han i Canada, hvor han har været særdeles succesfuld på den internationale springscene.

Den danske rytter er nu vendt hjem for en stund for blandt andet at deltage ved det kommende DM-stævne hos Absolute Horses i Sommersted fra onsdag-søndag i denne uge. Her stiller Nikolaj til start med den 9-årige Cadillac e. Corlensky G/ El Bundy i Stephex DM for seniorryttere, mens han desuden rider Evita e. Kashmir van het Schutterhof/ Wolfgang og Crusador Z i de CSI2* klasser.

Nikolaj Hein Ruus er desuden hjemvendt i håbet om, at få muligheden for at repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne i Rotterdam fra den 19.-25. august.

Succesfuld på de internationale baner

Inden Nikolaj tog turen hjem til Danmark deltog han i en række internationale stævner på det anerkendte Spruce Meadows i Canada. Her har han redet mange flotte resultater hjem, blandt andet en 3. plads i CSI5* 150 cm klasse med Cadillac, en 3. plads i CSI5* 150 cm klasse med Crusador Z og en sejr i CSIYH1* 145 cm på den 8-årige Spot Cash e. Stolzenberg/ Rebel Z.

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Rohde på Todt Un Prince Ask ved Falsterbo Horse Show 2019.

Mange topryttere til Sommersted

Foruden Nikolaj kommer en lang række andre danske ryttere, som har klaret sig godt på den internationale scene de seneste måder, til start i Stephex DM. Heriblandt Tina Lund, Maria Hjort Frederiksen, Søren Møller Rohde og Andreas Schou. Tina Lund, som er hjemvendt fra en succesfuld sæson i de Forenede Arabiske Emirater for at ride stævner i Europa sommeren over, stiller til start med to heste. 25-årige Maria Hjort Frederiksen kommer til start på Dublé e. Diamant de Semilly/ Equest Carnute med en nylig sejr i CSIO2* 160 cm Grand Prix i Finland i bagagen, mens Søren Møller Rohde kommer med avlshingsten Todt Un Prince Ask e. Baloubet du Rouet/ Clair de B'Neville, som for nyligt blev 7'er i Falsterbo Grand Prix 160 cm. Andreas Schou stiller op på hjemmebane med Quadrosson Ask e. Quadros/ Carentan, som han fornyligt blev nr. 4 på i en 150 cm-klasse ved Falsterbo Horse Show. 

Det bliver altså et stjernespækket felt til dette års senior DM, hvor de allerbedste danske ekvipager kæmper om medaljer, se alle deltagere her.

Mange af de danske ryttere stiller desuden til start i de internationale klasser, hvor de får selskab af flere udenlandske topprofiler, som Jens Fredricson, Abdullah Alsharbatly og den New Zealandske rytter Bruce Goodin, som tidligere har været bosat i Danmark, og nu bor i Sverige.

Har du ikke mulighed for at komme til Sommersted og overvære de mange klasser, kan du følge med hjemme fra sofaen, da Zibrasport livestreamer fra stævnet. Følg desuden start- og resultatlister her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen