Heartbreaker død i en alder af 32 år

10-04-2021 19:05

Den hollandske familie Nijhofs springhingste Heartbreaker er i dag død som følge af sin høje alder af 32 år

Copyright Ridehesten.com
Heartbreaker. Foto: Nijhof.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 167 cm høje KWPN-hingst Heartbreaker e. Nimmerdor/ Silvano døde i morges hos familien Nijhof i Holland, hvor hingsten har tilbragt det meste af sit liv. Heartbreaker var årgang 1989 og altså 32 år gammel. Han har været en af grundelementerne i familien Nijhofs hingstestation, som de startede for 24 år siden. 

Den kun middelstore hingst var ikke ubetinget populær i sit hjemland fra begyndelsen, hvor han blev benyttet i avlen i Belgien og samtidig dominerede de belgiske unghestechampionater i 90'erne.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Heartbreaker opnåede tids nok accept og efterspørgsel i Holland og fik selv en international karriere t.o.m. 160 cm samtidig med, at han blev stærkt frekventeret i avlen. I årene 2011-2016 lå han lunt på WBFSH's Top 10 for verdens førende faderhingste i springsporten.

I den danske springhesteavl kender vi bedst Heartbreaker som far til elitehingsten Heartbeat (mf. Ramiro Z), og lige nu er han aktuel som farfar (via Action-Breaker) til Action Man Ask Z, der netop i år har brilleret med en præmiehingst i sin første kåringsårgang.

Copyright Ridehesten.com
Heartbreaker. Foto: Nijhof.
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald