Guldvinder stod med en halt hest op til NM

06-07-2022 12:54

Christine Krogh Frausing
Skribent

Benedikte Rie Truelsen endte med at tage guldet ved NM i sidste uge, og nu sætter hun lidt ord på, hvad sejren betyder for hende, og hvorfor der var en smule panik op til mesterskabet i Flyinge, Sverige

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z. Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Da der i sidste uge blev afviklet NM i Flyinge, Sverige, leverede Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z e. San Patrignano Cassini / Voltaire den ene nulrunde efter den anden. Parret var i absolut topform, og tog meget sikkert guldet med hjem til Danmark. 

Selvom det hele lyder helt fantastisk, var der en smule panik og ærgrelse i Benedikte på vej til Nordisk Mesterskab i Sverige, da hendes anden hest, Hait Ask, blev halt kort forinden stævnet. Hait Ask var Benediktes store NM sats, men pludseligt stod hun med kun en hest på hånden, nemlig Cassina Z. 

– Jeg havde været til stævne på Cassina i begge weekender op til NM, så hun endte med at gå stævne 3 uger i streg. Jeg var lidt urolig for, om hun nu kunne klare at gå så mange uger i streg, og om hun måske var for træt. Men heldigvis viste hun sig at være i god form, både ved stævnerne op til, og under NM, så det var skønt, fortæller Benedikte Rie Truelsen. 

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

En sejr med stor betydning

Nyheden fortsætter efter annoncen

Med den ene flotte nulrunde efter den anden, var sejren bestemt sikkert i hus, og det var en stor milepæl for Benedikte, der længe har drømt om en individuel guldmedalje ved NM.

– Hun gav en mega fed følelse i kroppen hele banen rundt. Hun sprang bedre og bedre for hver dag, og det gav bare en endnu federe følelse, da vi så nåede over målstregen i finalen. Hun vil altid gøre den bedste indsats for mig, og jeg ved at jeg kan stole på hende 100%. Det betyder virkelig meget for mig, endelig at lykkedes med at få en individuel guldmedalje til NM. At alt det arbejde og tid man ligger i hestene, giver pote, det er en fed form for skulderklap at få, forklarer Benedikte.

Copyright Ridehesten.com
Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

Efter Benedikte er landet hjemme, og sejren er sunket ind, kan hun nu sætte lidt ord på hvad de fremtidige mål er. 

– Lige nu her er mit mål at jeg, forhåbenligt, senere kan gå hen og blive udtaget til at ride nations cups for seniorer. Derudover er mit overordnet mål bare at blive stærkere i at ride større stævner, blandt andet tre-stjernede, og senere hen i livet at kunne være dygtig nok, til at ride de helt store stævner, fortæller Benedikte.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen