Guld til Sezuan i gyserfinale

09-08-2015 14:34

UVM Verden - Sezuan er verdensmester, igen! Dermed total dansk dominans ved UVM i Verden i år med dobbelt dansk guld og en sølvmedalje

Dorothee Schneider og avlshingsten Sezuan sejrede med to 10-taller for galop og samlet indtryk. - Først havde jeg ingen ord for hvad jeg følte, sidste år fik jeg ham fire måneder før 5-års finalen, nu er vi vokset sammen, og jeg ved, hvad jeg kan forvente af ham, og han ved, hvad jeg forventer han skal gøre. Jeg er god til at have det mentale overskud selvom Beatrice red virkelig godt, så jeg tænke uh. Så jeg måtte ride alt det jeg og Sezuan kan - han er en fantastisk hest og også for fremtiden. Her er en hest for den store tur! Sezuan opnåede ialt 9,72 points. Jeg vil meget gerne ride ham i fremtiden og fortsætte med at uddanne ham. Vi har ikke vist ham så meget det seneste år, og i fremtiden vil vi også vise ham bedst muligt, så han er sund og glad, og måske ved Nürnburger Burg Pokal, løftede Dorothee sløret for. Hun bemærkede også, at hun var så taknemmelig for al den støtte hun fik fra det danske publikum, og så fortalte hun, at Sezuan giver hende en helt ekstraordinær, fantastisk følelse inde på banen.

Beatrice Buchwald, der kom ind på andenpladsen med DSP Belantis e. Bennetton Dream med 9,50 points. - Jeg havde så god en følelse i dag, har aldrig følt sådan på en unghest tidligere. Og så var hun glad for at hun ikke skulle ride sidst, som det var til fældet med Dorothee Schneider.

- Jeg er rolig og vil bare forsøge at ride det bedste jeg kan. Den første dag var han ikke fit, han føltes ikke rigtig, men i dag var han tilbage og føltes fin, fortalte bronzevinder Kirsten Brouwer om Eye Catcher e. Vivaldi. Jeg har fået at vide, at jeg kan fortsætte med at ride Eye Catcher, sagde hun begejstret.

- Der er stort pres på 6-års hestene. jeg må sige jeg var meget glad for at dømme klassen i år. Hele tiden blev klassen bygget op. jeg vil give 10,11 og 12 til rytterne for deres arbejde, virkelig flot arbejde, sagde dommer Maria Colliander, som mente hestene var bedre forberedt og ærligt redet for rytterens hjælpere. 

Jan Pedersen, præsident for WBFSH: - Jeg er ikke en ekspert eller en dommer, men jeg er enig med dommerne i at kvaliteten forbedres år for år. Det har allerede blevetbevist, at der er en stor sammenhæng mellem UVM og topsporten. Det viser os, at det er det rette vi gør med mesterskaberne for unghestene, og at bedømmelsen af dem er den rette.

Claus Miesner: Vi har haft meget flotte finaler med meget velredne heste i toppen i dag. 42% af tidligere heste ved UVM er gået videre til international sport. 

Se resultatet her. 

Læs meget mere om UVM i Verden i næste nummer af magasinet Ridehesten - rytternes reaktioner, og det generelle indtryk af kvaliteten af hestene og ridningen med meget mere

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen