Guld til Danmark i Hagen!

14-06-2019 08:46

Camilla Tiefensee Schrøder

Det danske ponydressurhold vandt i går aftes guld ved Future Champions Youth Nations Cup i Hagen. Junior- og ungrytterne kom begge på bronzepladsen

Copyright Ridehesten.com
Jette Nevermann og Rigmor Kristensen med det danske guldhold fra venstre: Mathilde Sofie Jepsen på Tackmann's Cookie, Liva Addy Guldager Nielsen på d'Artagnan og Nathalie Thomassen på Lykkehoejs Dream Of Dornik. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er ikke hver dag, et ungt dansk dressurlandshold kommer hjem fra Nations Cup-stævne mod stærke nationer som Tyskland og Holland med en guldmedalje i bagagen. Men i går aftes skete det for de dygtige ponyryttere Liva Addy Guldager Nielsen på d'Artagnan, Mathilde Sofie Jepsen på Tackmann's Cookie og Nathalie Thomassen på Lykkehoejs Dream Of Dornik. Tilsammen vandt de en flot dansk sejr ved Nations Cup-stævnet i Hagen.

Nathalie Thomassen kom på en individuel førsteplads med 74.714%, mens Liva Addy Guldager Nielsen var andenbedste rytter med 74.4762 % og Mathilde Sofie Jepsen kom på femtepladsen med 71.714%. Samlet set for holdet blev det til 149.190 point og dermed en komfortabel sejr over tyskernes 146.572 point og Hollands 142.524 point.
– Vi er så stolte, og har fejret det med champagne. Godt gået piger!, lød det fra den glade holdleder, Rigmor Kristensen, som i klippet nedenfor danser en lille sejrsdans sammen med landstræneren Jette Nevermann:

Se resultatlisten for CDIOP

Bronze til junior- og ungrytterne
Også juniorrytterne red alle over 70%, og de endte dermed på en samlet tredjeplads med 142.727 point. Frederikke Gram Jacobsen opnåede 71.818 % på DV-hoppen Ryvangs Zafina e. Blue Hors Zack/Come Back II (opdr. Alex Dyrgaard), mens Sara Aagaard Hyrm red til  70.909 % på DV-hingsten Skovborgs Romadinov e. Blue Hors Romanov/Mago XX (opdr. Esben Klinkby) og Maria Mejlgaard Jensen på Uno IV e. Olivi/Nooitgedacht (opdr. F. Schutte, Oud-Beijerland) fik en score på 70.404%.
Bland juniorrytterne var det Tyskland, der vandt guld efterfulgt af Holland på sølvpladsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se resultatlisten for CDIOJ

Blandt ungrytterne var det alle tre rytteres procenter, der talte med i den samlede score, og her sluttede Danmark på en flot bronzeplads med 214.516 point, kun overgået af to stærke hold fra Tyskland.
Individuelt blev det til 72.878% til Celine Rørbæk Silfen på DV-hingsten Romio Højris e. Romanov/Don Schufro (opdr. Betty Rasmussen), mens de to andre ryttere kom på en individuelt delt niendeplads: Malene Aborg på Quantico Nexen e. Quaterback og Sara van Deurs Petersen på Katholm's Ronaldo e. Blue Hors Don Romantic/Rambo opnåede begge den samme score på 70.819%

Se resultatlisten for CSIOY 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen