Grand National 2018 afgjort i weekenden (video)

17-04-2018 15:22

Camilla Tiefensee Schrøder

Vinderen af det berømte og berygtede Grand National steeplechase i England blev Tiger Roll, ejet af Ryanair-bossen Michael O'Leary

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det blev feltets mindste hest, der kom først i mål på Antree i Liverpool, da årets Grand National blev afgjort i lørdags. I et meget tæt opgør måtte der målfoto til for at fastslå vinderhesten som Tiger Roll redet af jockeyen Davy Russell. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.
Hesten er ejet af irske Michael O'Leary, som er adm. direktør i flyselskabet Ryanair og træneren er Gordon Elliott.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det historiske løb, som har været afviklet siden 1839, blev ifølge Reuters set i fjernsynet af over 600 millioner mennesker verden over.

Under en tredjedel gennemførte
Ud af de i alt 38 heste til start var det kun 12, der gennemførte løbet, som er berygtet for at verdens hårdeste. Det er normalt, at der sker mange – ofte voldsomme – styrt undervejs, og at en stor del af hestene aldrig krydser målstregen. Ifølge det britiske nyhedsmedie Mirror er alle 38 heste dog kommet hjem i deres stalde igen i god behold.
11 heste er døde i Grand National siden år 2000 – dog var det seneste tilfælde tilbage i 2012.

I løbet af den tre dage lange Aintree festival, hvor Grand National er højdepunktet, var der dog en hest, der måtte aflives efter et af de andre løb, Randox Heath Foxhunters Chase. Hesten Lilbitluso kom til skade i et styrt under løbet og blev efterfølgende aflivet.

Se Grand National 2018 her:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen