Godsk: Det er tid til en pause

20-03-2023 10:01

Charlotte Kusk Berwald

Efter en lang karriere som både ponyrytter og med masser af succes på stor hest har Alexander Godsk nu valgt at stoppe med at ride

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Som helt lille startede Alexander Godsk til ridning på den lokale rideskole. Hurtigt fik han egen pony og så begyndte det ellers at gribe om sig. 
– Det var aldrig meningen at jeg skulle på landsholdet. Det udviklede sig bare hele tiden lidt mere og lidt mere, indtil det blev så stort. Landsholdet var aldrig noget der lå i kortene. Nu er det så tid til at prøve noget andet, fortæller Alexander til Ridehesten.

Drømte aldrig om at blive professionel
Gennem hele den fine karriere, der startede i det små på kat. III ponyer, blev Alexander opfordret af sin mor, Inge Merete Godsk, til at passe sin skolegang og være flittig. Det passede den unge rytter godt, idet han ikke kunne se sig selv som professionel rytter. Det har hele tiden været sporten og samværet med hestene, der har trukket i ham. 
– Jeg vil sige at det faktisk har passet mig godt at ride mens jeg har læst. Det var svært da jeg gik i gymnasiet, hvor man jo skal være så meget i skolen. Da jeg kom på universitetet blev det nemmere for der er der jo bare nogle forelæsninger og så en masse læsning. Om man sidder hjemme i en lejlighed og læser en hel eftermiddag eller på vej til en nationsspringning kommer jo ud på et. Så det gav en enorm frihed for mig, jeg har kunnet strukturere min dag og få tid til det hele. Og så indrømmer jeg da gerne, at det har været befriende at kunne tage hjem til gården, ride hestene og få en masse frisk luft og motion. Nu venter der et nyt kapitel i mit liv og jeg glæder mig til at prøve at leve et andet liv med frihed til at kunne rejse. Uanset hvilket niveau man rider på er det at have heste jo en stor forpligtelse, fortæller Alexander. Til september skal han læse kandidatdelen af jura på Københavns Universitet og flytter sammen med sin kæreste i København. Bacheloren har han læst i Odense.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Man skal aldrig sige aldrig
Beslutningen er ikke kommet ud af ingenting. Alexander har flere gange overvejet at stoppe, men det er først nu det har føltes som det helt rigtige at gøre. 
– Det gode ved den her sport er jo at man har så mange år. Jeg kan sagtens komme tilbage igen om nogle år, man kan jo ride det meste af livet. Jeg beholder et par ridebukser, så jeg kan få en tur i ny og næ for jeg kommer helt sikkert til at savne det. Min mor vil til at begynde at avle lidt mere nu, hun har tidligere avlet en del ponyer, og jeg har da sagt til hende at hun på et tidspunkt nok skal avle en god hest til mig. Men for nu skal mit primære fokus være at leve et storbyliv, blive færdig med min uddannelse og prøve noget andet, fortæller Alexander og fortsætter: – Jeg har lært så meget af det her som jeg tager med mig. Jeg er så evigt taknemmelig for at min mor gav mig muligheden for at dyrke sporten og har bakket mig op hele vejen

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen