U25 Trophy-vinder: Det var hendes første S-klasser

16-04-2022 13:55

Annika Knudsen Lorentsen

Både junior- og U21/U25-rytterne har netop dystet i deres finaler ved Stutteri Ask Trophy, og her lykkedes det Emma Ponsaing at vinde for junior, mens Alexander Godsk tog titlen hos U21/25 i sadlen på Happy Thoughts, som gik sine første S-klasser ved stævnet

Copyright Ridehesten.com
Emma Ponsaing. Foto: Privat

Så er alle finaler i årets Stutteri Ask Trophy veloverståede. Tidligere var det pony- og childrenrytterne der var i aktion, og her ved middagstid blev finalerne for henholdsvis junior og U21/U25 afgjort. 

Hos juniorrytterne var der syv ekvipager til start i finalen, og det lykkedes to af dem at ride fejlfrit i hovedrunden på den 140 cm høje finalebane, som var bygget af stævnets banedesigner Bo Bak Andersen. 

Sejren gik til den eneste fejlfri rytter i omspringningen, nemlig Emma Ponsaing med La Chance de Jade (C Cest Lord) e. Lord If De Chalusse/ Corlando (opdr. CapaCity Horses).

– Det har været fantastisk at ride på Ask og så er det jo ekstra skønt når man har en virkelig velspringende hest. Mit mål for sæsonen er at blive udtaget til nogle flere Nations Cups og få mere erfaring i de større klasser. Der er mange dygtige juniorryttere i år, så vi må se hvad det bliver til, fortæller Emma.

Copyright Ridehesten.com
Podiet for junior. Fv. Ina Meldgaard Slettness Møller, Emma Ponsaing og Karoline Sloth Kjær. Foto: Privat

Andenpladsen blev Ina Meldgaard Slettness Møller, som havde et enkelt nedslag i omspringningen, hvor hun ellers var næsten to sekunder hurtigere end Emma. Hun var til start på den 17-årige Rilson de l'Abbaye e. Diamant de Semilly/ Jus De Pomme. 

På tredjepladsen blev det Karoline Sloth Kjær med Diamond In West (SWB) e. Diamant de Revel/ Careful, som havde et enkelt nedslag i hovedrunden. 

Resultat fra klassen.

Copyright Ridehesten.com
Alexander Godsk og Happy Thoughts. Foto: Privat

Rift om sejren hos U21/U25-rytterne
I den sidste finale, som var for U21/U25-rytterne var der otte ekvipager til start og det lykkedes hele fem af dem at ride fejlfrit i hovedrunden, som blev afviklet på en 145 cm høj bane. 

Det betød, at der skulle en spændende omspringning til for at afgøre, hvem der kunne tage titlen. Det lykkedes ingen af rytterne at ride fejlfrit i omspringningen, og faktisk fik alle ét nedslag. Det betød, at det var tiden der skulle afgøre hvem der tog sejren. Det blev Alexander Godsk med Happy Thoughts e. Messenger/ Cordial Medoc, som red i tiden 34.14 sekunder. 

– Det var fantastisk dejligt med en sejr i dag. Det var kun Happys anden 145 cm og i går gik hun sin første, ligeledes fejlfrit. Der er supergode rammer på Ask og vi har haft fantastisk vejr, som gjorde oplevelsen endnu bedre, fortæller Alexander.

Et my langsommere var andenpladsen, som blev Christine Thirup Christensen med Vedric e. Hurlevent de Breka, mens Rie Rose Lindegren Roed tog trejdepladsen i sadlen på Newcomer 13 e. New Quidam. 

Resultat fra klassen.

Copyright Ridehesten.com
Podiet for U25. Fv. Christine Thirup Christensen, Alexander Godsk og Rie Rose Lindegren Roed. Foto: Privat
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen