Dansk placering i Jumping Ponies' Trophy-finalen

29-12-2018 09:29

Camilla Tiefensee Schrøder

Josefine Sandgaard Mørup og Bebo Com sprang sig fredag til en flot fjerdeplads i den anden finalerunde af den internationale springturnering for ponyer ved det World Cup-stævnet i Mechelen. Hermed er hun blandt de 15 bedste, der skal i den endelige finale på søndag

Copyright Ridehesten.com
Josefine Sandgaard Mørup og Bebo Com. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter tre kvalifikationsrunder i henholdsvis Danmark (Herning), Frankrig og Tyskland, er finalen i FEI Jumping Ponies' Trophy nu i fuld gang i belgiske Mechelen i denne uge mellem jul og nytår. Josefine Sandgaard Mørup og den skimlede vallak Bebo Com e. Monaghanstown Fred/Canal Misty Fionn repræsenterer Danmark i finalen, som løber over tre runder.

I første runde om torsdagen blev det til en 16.-plads, men de kom flot igen fredagens omspringningsklasse, hvor de først red fejlfrit og dernæst klarede omspringningen med fire fejl i tiden 41.33. Det blev klassens fjerdebedste resultat, da der kun var en enkelt rytter, britiske Red Morgan, som klarede sig fejlfrit gennem den udfordrende 130/135 cm-bane.
Samlet set rækker det ind til videre til en 11.-plads for Josefine Sandgaard Mørup, der er datter af landsholdsrytteren Thomas Sandgaard og Ditte Mørup fra Sivebækgård ved Herning.

Klar til Grand Prix på søndag
– Det var super flot med Josefine igår, og Bebo var rigtig godt springende, fortæller Ditte Mørup. –Josefine red igår en overbevisende 0 runde, men desværre blev det til 4 fejl i omspringning. Ærgerligt, da hun var knap 2 sekunder hurtigere end vinderen.

Josefine er med videre blandt de 15 bedste, der skal ride den endelige finale på søndag. Hun har 6 fejl med videre til finalen på søndag.
Niveauet er højt i Jumping Ponies' Trophy, som er ponyrytternes svar på World Cup-springning. Der blev lagt ud med 130 cm torsdag og 130/135 cm fredag.
–Det er lidt specielt, at ponyerne lægger ud i 130 som første klasse uden mulighed for en opvarmnings klasse. 135 klasser udskrives også kun for ponyerne til EM og denne Trophy finale, fortæller Ditte Mørup.

Finalen afgøres på søndag fra klokken 17.15 i CSIP PJT Grand Prix.

Se resultatlistrene fra Mechelen.

Den taltentfulde ponyrytter blev i øvrigt nummer to i Baltic Cup-finalen på Vilhelmsborg i december, hvor hun også blev bedst placerede dansker. Hun og Bebo Com var også med på det danske ponylandshold, som blev nummer fem ved EM i Bishop Burton i sommer.

Ekvipagen kvalificerede sig til Jumping Ponies' Trophy-finalen ved World Cup-stævnet i Herning, hvor de blev placeret alle tre dage. Desværre sluttede de den endelige Grand Prix-omspringning med en afsidning, da hesten snublede, men det var stadig nok til en niendeplads og en billet til Mechelen.

Opdatering 11:28: 
Det fremgik tidligere fejlagtigt af denne artikel, at finalen var afgjort. Dette er ikke tilfældet - den afgøres i CSIP PJT Grand Prix på søndag.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen