Glade hingste ved midtvejsvurdering i Tørring

05-11-2020 11:06
Avl

De 24 unge hingste, der midt i oktober blev indsynet til 35-dages afprøvning på Tørring Ridecenter, har i dag midtvejsprøve med testryttere og dommervurdering

Copyright Ridehesten.com
Springhingsten Quinto Ask og berider Maria Bjørnkjær Asferg fra indsyningen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tørring Ridecenter er der i dag midtvejsevaluering ved Dansk Varmblods 35-dages hingsteafprøvning, og det vil sige en vurdering af de 24 hingste, der deltager i prøven. Vi har fået en melding om, at alle hingstene tager sig godt ud.

Det er nogle humørfyldte og velfodrede hingste, vi ser ved midtvejsprøven i dag, fortæller formand for Dansk Varmblods avlsledelse, Inge Madsen.

Det er Tørring Ridecenters indehaver, berider Torben Frandsen, som er træningsleder for afprøvningen, og han har daglig hjælp til træning af hingstene fra berider Jeppe Houmann Petersen, berider Thomas Koldborg Johansen samt 5. års beriderelev Pia Thomsen.

Copyright Ridehesten.com
Formand for Dansk Varmblods avlsledelse, Inge Madsen. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

De fremviser i dag samtlige hingste for avlsledelsens disciplinansvarlige, berider Bjarne Nielsen i dressur og berider Johnny Hansen i springning. Disse to dommere ser hingstene under deres daglige ryttere samt under de to testryttere; og her er det berider Allan Grøn, der rider dressurhingstene, og berider Christian Petersen, der rider springhingstene. Både dommere og testryttere afgiver i dag karakterer.

Midtvejsvurderingen er med til at give træningsleder og i særdeleshed dommere og testryttere et komplet billede af hver enkelt hingst og bidrager samtidigt til billedet af hingstens udvikling igennem prøven. Når hingstens eksamensdag oprinder ved 35-dages prøvens afslutning, så giver træningsleder, dommer og testrytter hingsten karakterer for hele prøveforløbet.

Billeder af samtlige hingste findes sammen afstamning i magasinet Ridehesten 11/2020 i artiklen ”Den første af 35 vigtige dage”, hvor du kan læse mere om, hvordan selve indsyningen til prøven foregik og om prøvens forløb.

Ridehesten er til stede igen ved 35-dage prøvens afslutning den 22. november 2020 på Tørring Ridecenter.

Copyright Ridehesten.com
Dressurhingsten Iron fotograferet ved indsyningen med sin rytter, berider Mette Sejbjerg Jensen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald