Gigantisk dansk trakehnersucces i Neumünster

17-10-2021 10:38
Avl

Det danske trakehnerhesteavlsforbund TAF har igennem mange år bidraget med gode hingste til den tyske og internationale trakehnerhesteavl. Ved den tyske trakehnerhingstekåring i Neumünster i denne weekend har man fejret TAF's 50-års jubilæum, og ved auktionen blev det en kæmpe dansk succes

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved den traditionsrige trakehnerhingstekåring i Neumünster blev TAF Danmarks 50-års jubilæum fejret ved fredag aftens gallashow i Holstenhallen.

Det var med deltagelse af blandt andre de kårede hingste Hallifax Lyng e. Schwarzgold/ Aston Martin (opdr. Anne Lyngbye Melsen) og Preussen Party e. Ivanhoe/ Connery (opdr. Kaj Olesen) og endvidere Amarone Selsø e. Lacroze Selsø/ Laguna S xx (opdr. Stutteri Selsø) og de to helsøskende, den kårede hingst Herakles og hoppen Helouis von Hestebjerggaard e. Gribaldi/ Michelangelo (opdr. Mette Hansen) og til sidst Aston Martin e. Monteverdi/ Sixtus (opdr. Lone H. Andersen).

Dansk trakehnerhesteavls indflydelse i den internationale trakehnerhesteavl er markant, og det er meget imponerende ud af under 50 fødte trakehnerføl i Danmark om året. Således er der meget ofte en dansk præmiehingste ved hingstekåringen i Neumünster, hvor det også flere gange er sket, at dyreste hingst eller hoppe på auktionen er danskavlet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I år var der ved hingstekåringen fem præmiehingste og heriblandt den danske hingst Imperial Valley (ex. Inspiration) e. Preussentanz/ Schiffon, der er opdrættet af Anders Dahl og samejet med Kaj Olesen. Hingsten, der blev fremvist af dansk Per Andersen fra Prydsholm, blev på auktionen solgt for intet mindre end 210.000 EUR, hvilket er mere end, hvad tre andre præmiehingste kostede til sammen. Imperial Valley er således den dyreste danskavlede hingst på auktionen i Neumünster siden fløjhingsten Imhotep.

Dyreste hoppe på auktionen blev Haifa e. Millenium/ Induc fra familien Nissen i Skals. Haifa, der fik hammerslag på 38.000 EUR, er helsøster til hingsten Helium og til sidste års dyreste hoppe på auktionen Helia.

Trakhenerhingstekåringen 2021.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen