Georgia elsker sine ridelejre

23-01-2023 12:33

Annika Knudsen Lorentsen

Georgia Timmermann driver sin egen rideskole på fyn, og foruden træning af heste, så sætter hun en ære i at værne om foreningslivet, og hendes ridelejre er hvert år et højdepunkt for den engagerede ildsjæl

Copyright Ridehesten.com
Fra ridelejr hos Georgia. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hos Sydvestfyns Rideklub ved Georgia Timmermann, er der fokus på samvær, og Georgia gør meget for at få foreningslivet til at blomstre sideløbende med, at hun driver sin forretning, Georgia Horses, med træning og salg af heste. Georgia mener, at man har stor glæde af samværet med dyr.

– I dag er de fleste mennesker vokset op i byerne, og ikke som i gamle dage, hvor man altid havde en nabogård med køer eller grise, som man kunne komme og klappe. Det vil sige, at man ikke naturligt får en relation til dyr. Menneskers grundviden for dyr skal altså findes andre steder, f.eks. hos rideskolen. Omsorg med dyr og det at dele hestene med andre på rideskolen, lærer børn omkring empati. Man lære noget, både hvis hesten er syg, hvis den gør noget uventet, når man strigler den og så videre, fortæller hun. 

For at give sin viden videre, bidrage til fællesskabet og for at udvikle børn og unge, afholder Georgia hvert år ridelejr, som et supplement til hendes daglige omgang og undervisning af medlemmerne i rideklubben. 

Copyright Ridehesten.com
Fra ridelejr hos Georgia. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Der kommer hvert år omkring 75 børn på vores ridelejre. De kommer for at få undervisning hos mig, og jeg går meget op i, at alle lærer om hest, og det starter i stalden. Forældre og erfarne elever hjælper de mindre erfarne, og det fungere så godt. Vi gør meget ud af at skabe en fælles kultur her på stedet. På vores ridelejre, er der mulighed for at være sammen med mig hele ugen, jeg forlader ikke stedet, og jeg har hjælpere til at passe stalden og mine heste. Jeg underviser og er sidste mand der forlader lejrbålet om aftenen. 

Georgia driver stedet med hjælp fra min mand Steen, som også kender til foreningslivet igennem sit arbejde som badminton-træner. 

– Nogle synes det virker som umenneskeligt at bruge så mange timer på det, men vi elsker det og har selv valgt vores liv. Vi er skabt til at gøre det her for sammenholdet, og jeg synes f.eks. det er langt hårdere at ride og præstere på højt niveau end at have 25 hesteelskere boende, når vi afholder ridelejr, slutter Georgia. 

Copyright Ridehesten.com
Fra ridelejr hos Georgia. Foto: Privat
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner