Gennemsnitspris på 13.600 Euro

02-09-2023 23:20

Britt Carlsen

Avl

Der var flere toppriser på Elitefølauktionen, hvor det dyreste dressurføl fik hammerslag på 44.000 Euro, mens det dyreste springføl fugte trop med en pris på 40.000 euro

Copyright Ridehesten.com
Auktionarius ved Elitefølauktionen Casper Cassøe Krüth og Per Christensen fra Auktionsudvalget. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Auktionarius Casper Cassøe Krüth svingede hammeren over 53 udbudte føl på Dansk Varmblods Elitefølauktion præsenteret af Dansk Hesteforsikring. Der var en god stemning i hallen, hvor gæsterne til avlermiddagen hyggede sig op til og under auktionen. Desuden var mange mødt frem for at følge auktionen fra tilskuerpladserne.

Copyright Ridehesten.com
Dyreste dressurføl TH Vivaldo med sin opdrætter Jens Thorhauge (tv) solgt til 44.000 Euro til Nordentoft her repræsenteret ved Johanne Amby og Mette Risager. Foto: Ridehesten.com/

Flere af de udbudte føl tiltrak købernes opmærksomhed, og der var to højdespringere i kollektionen. Nordentoft fik hammerslag på 44.000 Euro på ”Årets Dressurbetonede Hingsteføl” TH Vivaldo e. Vivaldos/Revolution fra Thorhauge Horses.

Hallen brød ud i jubel, da ”Årets Springbetonede Hingsteføl” Katrinelund Curt fik buddene op over 30.000 Euro, Katrinelund Curt efter Casall Sem/Cantolar er opdrættet af hingsteholder Ib Kirk, og det blev en fest inde i opvisningshallen på Vilhelmsborg, da Ib Kirk selv tog tøjlerne på Katrinelunds Taxi og mønstrede hende de sidste runder til buddet nåede 40.000 Euro. Det var Berith Nielsen som fik hammerslag, og hun var jublende glad for det lykkedes. Hun havde udset sig Katrinelund Curt på forhånd. ”Jeg var på jagt efter en foldkammerat til et andet føl, jeg har købt, og så kan man jo lige så godt købe det bedste,” smiler Berith Nielsen. Hun ser frem til det videre forløb med det topinteressante hingsteføl. ”Det er sjovt at prøve at have et top-hingsteføl, for jeg kunne godt tænke mig at prøve at have en hingst til forbesigtigelse,” slutter hun.

Copyright Ridehesten.com
Berith Nielsen fik hammerslag på auktionens dyreste springføl, Katrinelund Curt til 40.000 Euro. Foto: Ridehesten.com

Helgstrand Dressage fik bl.a. hammerslag på Baunehøjens Denver e. Dynamic Dream/Jovian, et herligt hingsteføl, hvorfra præmiehingsten Baunehøjens Jackson også stammer. Hammerslagsprisen blev 33.500 Euro.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Igen ved denne auktion fik Frandsbjerg Horses hammerslag på føl, og et af dem Mundbergs My Best Man fik hammerslag på 16.000 Euro. Det interessante hingsteføl er efter Mylord Carthago/Tresor og opdrættet af Mundberg Horses og trukket på en hoppe, der selv har haft succes i sporten på S-niveau.

OL-rytter Carina Cassøe Krüth og Four Oaks fik hammerslag på 17.000 Euro på et herligt, topmoderne hoppeføl, Leda Á Fenris e. Jovian/Blue Hors Romanov fra Søren Bjerre.

Per Christensen fra Auktionsudvalget var godt tilfreds med resultatet af Elitefølauktionen, hvor 70% af de udbudte føl blev solgt for en pris af 3,9 millioner kr., hvilket giver en gennemsnitspris på 13.600 Euro.

”Kollektionen levede fuldt op til vores forventninger,” sagde han.

Der er gratis adgang til KRAFFT Eliteskue, hvis man har lyst til at komme til Vilhelmsborg og opleve bedømmelserne og fremvisningerne af de mange kvalitetsheste, der er deltager i KRAFFT Eliteskue.

Copyright Ridehesten.com
Der var en god stemning i hallen under auktionen. Foto: Ridehesten.com
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen