Geir Gulliksen pensionerer tophest fra sporten

25-01-2022 09:36

Annika Knudsen Lorentsen

Efter en lang og flot karriere har Geir Gulliksen valgt at pensionere den 21-årige vallak Edesa S Banjan, som han blandt andet deltog ved EM på i både 2015 og 2017

Copyright Ridehesten.com
Geir Gulliksen og Edesa S Banjan ved WEG i 2014. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 21-årige vallak Edesa S Banjan e. Toulon/ Lys de Darmen er blevet pensioneret fra sporten. 

Vallakken har haft en succesfuld karriere sammen med norske Geir Gulliksen, og sammen har de blandt andet deltaget ved EM to gange, ligesom de også var til start ved World Equestrian Games i Caen i 2014 og ved World Cup-finalen i 2015. 

Foruden de forskellige mesterskaber har ekvipagen haft mange succesfulde runder i Grand Prix, og de er blandt andet blevet topplaceret i flere World Cup-klasser. 

Copyright Ridehesten.com
Geir Gulliksen med Edesa S Banjan ved Falsterbo Horse Show i 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Banjan har været en meget vigtig hest for mig. Han er måske ikke den største stjerne af dem alle, men han har gået mange mesterskaber med mig og har mange gode resultater på højeste niveau. Banjan var en rigtig arbejdshest, som altid leverede og som har en rigtig god karakter, fortæller Gulliksen til World of Showjumping og fortsætter: 

– Banja har været i god form og han kunne nemt fortsætte, men i en alder af 21 er han ikke længere berettet til at konkurrere internationalt. Han ligner mere end 8-års i kroppen end en 21-årig. Mange af mine heste går stævner i en høj alder, og jeg tror det skyldes varieret træning og det, at jeg ikke springer for mange stævner på dem. Jeg mener, at det største problem i vores sport i dag, er at rytterne rider for mange stævner på hestene. 

Geir fortæller desuden, at hans datter Victoria tager sig af Banjan i Belgien, hvor han kommer på fold og skovture, og nyder sit liv. 

Copyright Ridehesten.com
Geir Gulliksen og Edesa S Banjan i Doha i 2013. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen