GEG har købt Chronicle of the Horse

28-09-2022 13:06

Trine Askjær-Jørgensen

Den globale hestesportsvirksomhed med base i Danmark, Global Equestrian Group, der ledes af Andreas Helgstrand, har netop købt det amerikanske medie The Chronicle of the Horse med målet om at udvide sin tilstedeværelse på det amerikanske marked

Nyheden fortsætter efter annoncen

Global Equestrian Group (GEG) har købt The Chronicle of the Horse af Mark Bellissimo som en del af gruppens strategi om at udvide sin tilstedeværelse på det amerikanske marked og for at have en platform, hvor man kan udbrede kendskabet til hestesporten verden over.

GEG, der er en global hestesports-holding-virksomhed med base i Danmark, ejer og driver nu en række virksomheder og brands i USA inklusive Wellington International, ShowGroundsLive, Beerbaum Stables, Helgstrand Dressage US, Gold Coast Feed og Chronicle of the Horse.

Chronicle of the Horse, som nu kan fejre 85-års jubilæum, er en af de ældste og mest respekterede udgivelser i hesteindustrien. Mediet sætter tydelige spor på de sociale medier og har et af de største, online publikummer i branchen med millioner af unikke besøgende på sin hjemmeside årligt. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Vi ser det som et perfekt match i forhold til vores plan om at udvide vores indflydelse i USA og til at komme ind på mediescenen med en virksomhed, der har en lang historie og en utrolig ekspertise inden for hestesporten, siger Andreas Helgstrand, CEO for Global Equestrian Group, og fortsætter: – Vi ser mange muligheder med Chronicle of the Horse, og vi er glade for at kunne byde alle medarbejderne velkommen til GEG.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Mark Bellissimo, der har ejet Chronicle of the Horse siden 2013, fortsætter i samarbejde med GEG. Han siger:
– Chronicle of the Horse har et rigtig godt driftsteam, som bliver ledt af Beth Rasin, og er en vigtig organisation indenfor hestebranchen, både på baggrund af dets indhold og fællesskab. Jeg tror på, at Chronicle of the Horse i kombination med GEG's stærke vision for hestesporten globalt set er et perfekt match. GEG har vist, at de er villige til at lave store investeringer for at forbedre deres udbud på tværs af deres portefølje. Jeg er overbevist om, at de kan tage Chronicle of the Horse til det næste niveau.

Handelchef for GEG, Anders Bech, ser også frem til ejerskiftet:
– Vi ser et stort potentiale i Chronicle of the Horse, specielt på den digitale side, hvor annoncørerne interesserer sig mere og mere for digitale muligheder. Ingen andre i industrien kan matche Chronicle of the Horse's rækkevidde i forhold til målgruppe. Selvom Danmark er et lille land, har mediebranchen i landet været meget innovativ i den digitale udvikling, og mange af disse ideer kan implementeres i USA, så man tager et stort skridt fremad til læsernes, annoncørernes og andre interessenters fordel.

– Vi vil nu i samarbejde med teamet på Chronicle of the Horse lægge en strategi for fremtiden, og jeg ser rigtig meget frem til at arbejde sammen med alle medarbejderne.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen