Gallashowet: En smuk hyldest til ridesporten

08-03-2019 23:23

Marie Helene Rigård Rohleder

Fest, farver og et fantastisk gallashow! The Greatest Show gav glædelige gensyn, imponerende shows og stående bifald fra et helt udsolgt Boxen

Copyright Ridehesten.com
Franskmanden Gari Zoher med sine guldheste.

En smuk hyldest til hesten, rytteren og dansk ridesport. Publikum til FERD Gallashow til Dansk Varmblods Hingstekåring blev ført igennem et fantastisk, fantasifuldt og rørende tilbageblik på den danske ridesports historie til aftenens gallashow.

Copyright Ridehesten.com

Det er ikke uden grund, at gallashowets tema og navn er: The Greatest Show. Forventningerne var høje, og der har længe været udsolgt til begge gallaaftener for første gang i mange mange år.

Og man må sige, at Dansk Varmblods hårdt arbejdende gallashowudvalg  har gjort deres ypperste og sammensat et program proppet med humor, dansende heste, kendte ryttere og spektakulære udenlandske kunstnere.

Hyldest til Dream Team
Aftenens ubetinget største og stående klapsalve gik til det fantastiske Dream Team af gamle kendinge i dansk ridesport.   

Copyright Ridehesten.com
Hasse Hoffmann var en del af Dream Team.

De kendte ryttere, beridere og trænere Margit Ørum, Hasse Hoffmann, Bjarne Nielsen, Jon D. Pedersen, Birgitte Byrialsen, Finn K. Hansen, Leif Sørensen og Michael Søgaard gav en flot opvisning til publikums store fornøjelse i Boxen. En velfortjent hyldest til nogle af de personer, som har været med til at skabe dansk ridesports historie.

Guldheste og frihedsdressur
Aftenens store udenlandske show stod franskmanden Gari Zoher med sine glinsende guldheste af racen lusitano for. Lige så let og elegant galoperede han ind på den første ”guldhest”, hvis man og hale glimtede om kap med Boxens spotlys. I løbet af den 20 minutter lange optræden, så vi smuk frihedsdressur, hvor hestene både stejlede, bukkede og lagde sig ned på kommando. Til sidst blev Boxen prydet med den hvideste Pegasus-hingst, som freestylede og rigtig viste sig frem for publikum.

Blue Hors støtter ungdommen
Det var ikke kun gamle kendinge, som blev hyldet til FERD gallashow. Blue Hors overrakte nemlig et flot legat på 10.000 kr. til foreningen Ung i Dansk Varmblod og for deres store arbejde med at engagere unge mennesker i avlen og sporten.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors uddelte et flot legat til Ung i Dansk Varmblod. Fra venstre Direktør for Blue Hors Ole Magnus Petersen, Rie Høper fra Ung i DV, Inge Madsen fra DV og Sophie Asp fra Ung i DV.

Pengene skal blandt andet bruges til at støtte foreningen arbejde frem mod VM for Ungavlere til sommer.

Tre gange Helgstrand i Boxen
Blandt de kendte optrædener holdt Rasmus Bjerg en skæg jubilæumstale og bød op til fællessang med ”Så længe jeg lever”.

Og sangerinden Ida Corr sluttede på fornem vis showet af med sangen ”Når jeg bliver gammel” flot akkompagneret af Ulf, Andreas og Alexander Helgstrand til hest med glitrende glimmer-jakker. Farfar, far og søn sluttede jubilæumsshowet som en velfortjent hyldest til historien, og publikum gav et stående bifald.

Copyright Ridehesten.com
Ulf, Andreas og Alexander Helgstrand.

Læs og se meget mere om Gallashowet på Ridehesten.com resten af weekenden og i næste nummer af magasinet.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen