Gå glad igennem den mørke tid

24-11-2017 07:50

Vi er end ikke halvvejs igennem den mørke vintertid. Vi sukker efter lyse tider, men kan også selv gøre en hel del for at holde vinterdepressionen på afstand og humøret oppe hos både hest og rytter

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

De fleste danske hestefolk foretrækker vist oftest forår og sommer ud af de fire danske årstider. Og mon ikke vores heste har det på samme måde? Sollys og varme har en veldokumenteret effekt på vores velbefindende. Hvordan kan vi opnå samme effekt igennem den danske vinter, hvor det kan være koldt og mørkt hver dag, inden vi når ud til hesten efter arbejde? Det skal jo helst være en fortsat glæde at være sammen med hesten også om vinteren.

Nogle mennesker gruer mere for efterår og vinter end normalt – her nok i særdeleshed den gruppe, der lider af vinterdepression. Vinterdepression udløses af mangel på lys og lave klimatemperaturer. Vinterdepression eller vintertræthed, som det også kaldes, kan forekomme i hele vinterhalvåret fra september til marts og beskrives som en kombination af træthed, manglende energi, øget søvnbehov, humørsvingninger og manglende koncentrationsevne.  En god måde at undgå vinterdepression på er oftest at sørge for rigelig belysning. Dårligt belyste stalde og ridehuse eller udendørs ridebaner kan derfor sammen med kuldepåvirkning gøre den danske vinter endnu længere, mens rigtig påklædning og rigelig belysning vil være med til at gøre den daglige ridning til en fornøjelse.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Afveksling for hestens skyld
Lys alene er ikke nok til at få hesten glad igennem vinteren. Der skal også afveksling og variation til. Det kan være bekvemt for rytteren at holde sig i ridehallen hele vinteren. Rytteren får sikkert dækket sit sociale behov ved at omgås andre hestefolk i stalden og mens der rides, men hesten oplever oftest store begrænsninger i vinterhalvåret.

Få en masse gode tips og tricks til at holde humøret oppe hos din hest i december-udgaven af magasinet Ridehesten fra 2008
 

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner