Fremtidens springhingste på auktion (video)

09-08-2020 11:38

Annika Knudsen Lorentsen

Dansk Varmblods online følauktion, der afvikles i samarbejde med Blue Hors, udbyder en kollektion af både spring- og dressurføl af særdeles høj kvalitet. Her kommer en præsentation af to af de springføl der udbydes på auktionen

Copyright Ridehesten.com
CC Dalton. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

9 super interessante føl er udvalgt til den kommende streaming-auktion afholdt af Dansk Varmblod, i samarbejde med Blue Hors. Man kan byde på føllene fra på torsdag kl. 17.00, og søndag den 16. kl. 15.00 kommer føllene under hammeren ved auktionen, som streames direkte fra hallen hos Blue Hors. 

Ægte springblod hos dette topføl
Ud af en utrolig succesfuld hoppestammer kommer føllet CC Dalton e. Dallas VDL/Diamant de Semilly (opdr. Carsten Carstensen). Dette hingsteføl var med sikkerhed alle tænkelige genetiske muligheder for at blive en god springhest, da han bærer blodet fra en af Danmarks mest succesfulde hoppestammer.

Mor er bronzemedaljehoppen Daisy, som er helsøster til avlshingsten Diamant de Revel. Daisy er blandt andet mor til hoppen Carisma, som blev placeret i finalen ved unghestechampionatet i Herning i 2018. Ud af denne hoppestamme er der syv kårede hingste, flere medaljehopper og sportsheste, som går internationalt topniveau. 

Se føllet i videoen nedenfor. 

Et føl med selvtillid og power
Årets springbetonede hingsteføl i region 4 er Søndervangs Canter e. Cabachon/Canto (opdr. Else Ravn). Føllet er stærkt og udtryksfuldt med et godt maskulint præg, og så har han en rummelig og velafbalanceret galop med stor bæring. 

Føllets forældre er aktive i sporten med gode resultater. Moren er A-hest i springning, mens mormorgen er elitehoppe og mor til flere succesfulde afkom. Faren Cabachon er A-hest i springning, og allerede som 8-årig gik han World Cup. Han er desuden far til den danskfødte hingste Casall Sem, som er kåret i DV.

Se føllet i videoen nedenfor.

Se hele kollektionen af føl her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen