Fremgang i hestebranchen

18-09-2013 06:59

Fremtidsudsigterne er gode og der blæser atter milde vinder over hestebranchen efter nogle år præget af finanskrise mv., det viser resultaterne af flere af årets hesteauktioner

Den seneste solstrålehistorie i rækken af positive og optimistiske resultater fra årets auktioner er fra Opdrætterforeningens Aalborg-auktion lørdag aften i Gigantium. Som med ridehestene, har også markedet for travheste været præget af den generelle økonomiske situation, men nu ser det ud til igen at vende til det bedre.

Frank og Preben Sørensen fra Travdiscount havde lørdag den 14. september hele fem heste med på auktionen i Aalborg og det blev en udpræget succes. Hans heste blev nemlig henholdsvis auktionens dyreste, tredjedyreste, fjerde-, femte- og sjettedyreste 1-års hest.

Auktionens dyreste hest, Avenue Of Love, gik for hele 140.000 kr. og blev solgt til Alan Kristensen fra Stutteri Rævekilde. Næstdyreste hest, Attack Photo, blev solgt for hele 135.000 kr. til Kolin Stable (træner Kaj Jensen).

Herefter fulgte de næste fire af Frank & Preben Sørensens heste Avenue Broadway  til 65.000 kr., Miramar til 100.000 kr., Max The Flax som blev solgt for 95.000 kr. og Avenue Bulevard som blev solgt for 85.000 kr.

Resultatet af auktionen borger godt for lysere tider på hestemarkedet og hestebranchen generelt og optimismen er høj: - Man kan mærke, at det er på vej op igen, udtaler Preben Sørensen og fortsætter; - Vores heste er lavet på en blanding  af fransk og amerikansk, som er den meste hotte blanding som findes til det svenske marked, det giver en hest som kan gå en længere distance - Frankrig og Sverige er de største i Europa. Se mere her.

Også stor auktionssucces i Dansk Varmblod
Dansk Varmblods Elitefølauktion 2013 tidligere på måneden skulle også vise sig som et helt stort vendepunkt. Her opnåede Anne Lyngby, Strandagergaard, hammerslag på hele 350.000,- kr. for det betagende hoppeføl Stenagers Franzeska e. Franziskus/Wilkens (opdr. May-Britt og Bjarne Christensen). Samme opdrættere solgte hoppeføllet Stenagers Fantasia e. Franziskus/Wilkens for 200.000,- kr. og hingsteføllet Stenagers Aristokrat e. Tailormade Attention/Ferro for 60.000,- kr, og således indbragte de tre føl avlerne 610.000,- kr. Mange købere fulgte auktionen over Clipmyhorse.de på internettet og afgav deres bud over telefonen; således gik der føl til bl.a. Dubai og England.

– Vi afblæste finanskrisen med denne succesfulde auktion. Jeg tror det er medvirkende til at skabe optimisme, når avlerne skal ifole deres hopper næste år. At investere i hoppeføl er jo langsigtet og et godt bevis på, at der er tro på fremtiden. Nu har vi startet en opadgående spiral, konstaterede Dansk Varmblods formand Jan Pedersen med stor optimisme. Læs mere om Elitefølauktionen 2013 her.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen